Θάνου για Ντογιάκο: Η ΑΔΑΕ υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο – Άλλη παρέμβαση προσβάλλει την ανεξαρτησία της

Θάνου για Ντογιάκο: Η ΑΔΑΕ υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο – Άλλη παρέμβαση προσβάλλει την ανεξαρτησία της

Ως διατύπωση νομικά εσφαλμένης επιστημονικής άποψης χαρακτήρισε η Βασιλική Θάνου τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ.

Η πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ, επισημαίνει ότι η άποψη του Ντογιάκου δεν δεσμεύει την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η λειτουργία της οποίας είναι ανεξάρτητη και συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Η κ. Θάνου υπογραμμίζει ότι η ΑΔΑΕ υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, τονίζοντας με νόημα στην παρέμβασή της ότι «οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, άμεσα ή έμμεσα, προσβάλλει την ανεξαρτησία της».

Η δήλωση της Βασιλικής Θάνου για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου

«Η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μόνο ως απλή διατύπωση επιστημονικής άποψης (και μάλιστα νομικά εσφαλμένης) μπορεί να χαρακτηριστεί και ουδόλως δεσμεύει την ΑΔΑΕ, ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών είναι ανεξάρτητη με συνταγματική κατοχύρωση (αρθ. 19, παρ. 2) και οι αρμοδιότητές της ορίζονται με τον Ν. 3115/2003. Υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο (μόνο). Αυτό σημαίνει ανεξάρτητη αρχή. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, άμεσα ή έμμεσα, προσβάλλει την ανεξαρτησία της».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter