The Bucket Boy: «Κάθε φορά που παίζω στον δρόμο είναι μια αξιομνημόνευτη στιγμή»

The Bucket Boy: «Κάθε φορά που παίζω στον δρόμο είναι μια αξιομνημόνευτη στιγμή»

Μια συζήτηση με τον Αμερικανό ντράµερ και κρουστό ο οποίος θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου.

Από την Καλιφόρνια στην Κρήτη, έχοντας παίξει σε πολλές χώρες και φεστιβάλ παγκοσµίως, ο Αµερικανός δεξιοτέχνης ντράµερ και κρουστός Bucket Boy (Μάθιου Πρίτι) εξοπλισµένος µε κουβάδες, ταψιά και πλαστικά θα παρουσιάσει το ιδιαίτερο και δηµοφιλές σόου του για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στο ∆ιεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύµνου (22-24 Ιουλίου).

Πώς είναι τα πράγµατα στους δρόµους τώρα στην Αµερική; Επέστρεψαν τα χαµόγελα;

Είµαστε σε καλύτερη διάθεση, οι άνθρωποι επιστρέφουν στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της πανδηµίας ήµουν κάπως δύσπιστος σχετικά µε το πώς θα µπορούσα να αλληλεπιδράσω µε τον κόσµο, πόσο µάλλον να φτιάξω το κοινό µου στον δρόµο. Ηµουν νευρικός και φοβισµένος. Ετσι έκανα ό,τι καλύτερο µπορούσα για να τους δώσω ένα καλό σόου χωρίς να βρίσκονται κοντά ο ένας µε τον άλλο. Ο χρόνος πέρασε και το εµβόλιο ήρθε και ο κόσµος είναι φοβερός. Είµαι πιο ευγνώµων από ποτέ που µπορώ να παίξω ζωντανά ξανά.

Πώς αντιµετώπισες αυτήν τη δύσκολη περίοδο;

Oπως και οι περισσότεροι καλλιτέχνες: µε φόβο. Νόµιζα ότι η ζωή µου τελείωσε. O,τι είχα κάνει µέχρι τότε χάθηκε. O,τι έχω αγαπήσει στη ζωή µου περιστρέφεται γύρω από τη µουσική κι έτσι ήταν πραγµατικό σοκ για µένα. Αλλά µέσα από αυτή την πανδηµία έχω γίνει πιο δυνατός άνθρωπος.

Είσαι αυτοδίδακτος; Πότε ήταν η πρώτη φορά που κάθισες σε ένα drum kit και πώς εξελίχθηκε στη συνέχεια;

Η µητέρα µου έλεγε ότι έφτιαχνα ρυθµό µε αντικείµενα κουζίνας από τότε που ήµουν δυο ή τριών χρόνων. Ετσι όταν έγινα πέντε οι γονείς µου µου αγόρασαν ένα Sunlite kit για παιδιά και µε έβαλαν να ξεκινήσω µαθήµατα. Ευχαριστώ, µαµά και µπαµπά. Το άλλο µεγάλο κοµµάτι της εκπαίδευσής µου ήταν όταν έπαιζα tenors και snare drum στη σχολική µπάντα και στους Raiders του Νιου Τζέρσεϊ για το Drum Corps International (σ.σ.: ένα κανονικό πρωτάθληµα στις ΗΠΑ όπου διαγωνίζονται οι καλύτερες σχολικές µπάντες παρελάσεων). Ηταν δύσκολο, απαιτητικό και µου έµαθε πολλά για τη ζωή. Υστερα από αυτό µετακόµισα στο Λος Αντζελες για να ακολουθήσω τα όνειρά µου και να γίνω επαγγελµατίας ντράµερ. Την πρώτη µέρα που έφτασα είδα τους καλλιτέχνες του δρόµου στην παραλία – δεν είχα γεµίσει µέσα µου ξανά µε τόσο πάθος και ψυχή. Θυµάµαι που έβλεπα µικρός τους ντράµερ στη Νέα Υόρκη που έπαιζαν σε κουβάδες και έτσι δοκίµασα κι εγώ να παίξω µε τον ίδιο τρόπο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Τι συναισθήµατα παίρνεις όταν παίζεις στον δρόµο µπροστά σε άγνωστους;

Τα συναισθήµατα που παίρνω είναι «πεταλούδες». Μια µείξη αδρεναλίνης και νευρικότητας. Ξεσηκώνοµαι και ενθουσιάζοµαι την ίδια στιγµή. Με κάνει να νιώθω πολύ ζωντανός.

Έχεις παίξει σε µουσικές µπάντες και έχεις ηχογραφήσει πρωτότυπο υλικό ή παίζεις και δίνεις παραστάσεις µόνο στον δρόµο;

Τα τελευταία 15 χρόνια έχω ηχογραφήσει και έχω παίξει µαζί µε µπάντες, ορχήστρες, σόλο καλλιτέχνες, ακόµη και µε χορευτές και παραστάσεις τσίρκου, µε drum kit και κουβάδες.

Ποιες είναι οι στιγµές παίζοντας στον δρόµο που δεν µπορείς να ξεχάσεις;

Οι στιγµές που δεν ξεχνάω είναι αυτές που βλέπω τους ανθρώπους να χαµογελάνε. Οι στιγµές που µπορώ να εµπνεύσω κάποιον. Οι στιγµές που µπορώ να κάνω τη µέρα κάποιου πιο φωτεινή. Οι στιγµές που µπορώ να δώσω αυτοπεποίθηση και δύναµη σε κάποιον που τη χρειάζεται. Το βλέµµα στο πρόσωπο ενός παιδιού όταν κάνω ένα τρικ. Κάθε φορά που παίζω στον δρόµο είναι µια αξιοµνηµόνευτη στιγµή.

Παράσταση στην Κρήτη. Θα το φανταζόσουν ποτέ; Τι περιµένεις από αυτήν τη συναυλία και τι να περιµένει και ο κόσµος που θα σε δει live;

Πάντα φανταζόµουν να ζω σε µια διαφορετική χώρα, ίσως να είναι η Ελλάδα και η Κρήτη που είναι τόσο όµορφη. ∆εν περιγράφεται η χαρά µου για την ευκαιρία που µου δίνεται να δείξω το ταλέντο µου ανάµεσα σε µερικούς από τους καλύτερους κρουστούς του κόσµου. Το κοινό να περιµένει µια «φρενήρη κούρσα» γεµάτη κέφι και ενδιαφέροντες ήχους, skills ανακατεµένα µε λίγη κωµωδία και πάθος.

Το πανηγύρι των κρουστών

Στις συναυλίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου θα συμμετέχουν οι Itamar Doari (Ισραήλ), The Bucket Boy (Matthew Pretty) (HΠΑ), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Βαγγέλης Καρίπης, Haig Yazdjian, Τάκης Φαραζής, Percussion4one feat. Tigran Sargsyan, De Todas Formas, Πέτρος Βαρθακούρης, Παντελής Ντζιάλας και οι τοπικές μπάντες από την Κρήτη Topos, Al Hanim Trio και Σκίουρο 5 feat. Μαρία Κώτη. Οι κεντρικές συναυλίες θα φιλοξενηθούν στο βενετσιάνικο κάστρο της Φορτέτζας. Θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες δράσεις: κρουστά και γαστρονομία, live sessions με δωρεάν είσοδο αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από δέκα χρόνων και άνω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter