The Irishman: Το αντάμωμα «θρύλων» του σινεμά και η τεχνολογία που «ξανάνιωσε» τον ντε Νίρο (Video)

The Irishman: Το αντάμωμα «θρύλων» του σινεμά και η τεχνολογία που «ξανάνιωσε» τον ντε Νίρο (Video)

Η Netflix έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το τρέιλερ της νέας ταινίας του Αμερικανού σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε, “The Irishman”, ενός φιλόδοξου σχεδίου για τον κολοσσό του διαδικτύου, με πρωταγωνιστές τους Τζό Πέσκι, Χάρβεϊ Καϊτελ, Αλ Πατσίνο κι έναν Ρόμπερτ ντε Νίρο «ξανανιωμένο» χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας.

Για την ταινία “The Irishman” πηγή έμπνευσης ήταν το βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ “I Heard You Paint Houses”, που διηγείται την ιστορία του Φρανκ Σίραν, του «Ιρλανδού», όπως ήταν το προσωνύμιό του.

Ο πρώην γκάνγκστερ αφηγείται πώς σκότωσε περισσότερους από 25 ανθρώπους με διαταγή του αρχιμαφιόζου Ράσελ Μπαφαλίνο και του αφεντικού του συνδικάτου οδηγών φορτηγών Τζίμι Χόφα.

Το τρέιλερ επικεντρώνεται γύρω από την πρώτη επαφή μεταξύ του Φρανκ Σίραν, τον οποίο υποδύεται ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και του Τζίμι Χόφα, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Αλ Πατσίνο. Είναι η πρώτη φορά που ο Πατσίνο, με τεράστια εμπειρία στις ταινίες με γκάνγκστερ, βρίσκεται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάρτιν Σκορτσέζε, ενώ πρόκειται για την ένατη συνεργασία μεταξύ του ντε Νίρο και του Σκορτσέζε.

Με την ευκαιρία, η παραγωγή χρησιμοποίησε μια μέθοδο που ονομάζεται “de-aging”, η οποία ξανακάνει νέο κάποιον ή κάποιαν ηθοποιό. Το εφέ βασίζεται σε μια τεχνολογία που ανέπτυξε η Industrial Light & Magic, η εταιρεία που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ιδίως για τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, που εμφανίζεται νεότερος κατά 30 και πλέον χρόνια.

Χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια προκειμένου το φιλόδοξο αυτό σχέδιο να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των οποίων πολλές εταιρείες παραγωγής αρνήθηκαν να το αναλάβουν, εξαιτίας του υπέρογκου κόστους του, προτού η Netflix αποφασίσει να πει το ναι. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το μπάτζετ ξεπερνά τα 140 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Netflix προβλέπει να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες έως το τέλος του έτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter