The movies that made us

The movies that made us

Η σειρά ντοκιμαντέρ «The Movies That Made Us» που προβάλλεται στο Netflix αποκαλύπτει σπαρταριστές λεπτομέρειες γύρω από τα παρασκήνια εμβληματικών φιλμ των 80ς-90ς.

Η Τζένιφερ Γκρέι, η νεαρή πρωταγωνίστρια του «Dirty Dancing» δεν τα πήγαινε καθόλου με τον συμπρωταγωνιστή της Πάτρικ Σουέιζι, καθώς είχαν προηγούμενα από την «Κόκκινη αυγή». Ο Νταν Αϊκρόιντ που έχει οικογενειακή παράδοση στην έρευνα των μεταφυσικών φαινομένων, έγραψε το σενάριο του «Ghostbusters» με το μυαλό του στην δοκιμασμένη χημεία του με τον κολλητό του Τζον Μπελούσι από το «Blues brothers» αλλά ο θάνατος του τελευταίου του χάλασε τα σχέδια.

Ο σκηνοθέτης του «Μόνος στο σπίτι» Κρις Κολόμπους σώθηκε χάρη στην ευστροφία του φίλου του σεναριογράφου Τζον Χιουζ που ήξερε την αγάπη του για τα Χριστούγεννα. Αυτές καθώς και δεκάδες ακόμη, άγνωστες στην πλειοψηφία τους, ιστορίες που συνοδεύουν την δημιουργία κάποιων ταινιών που έγιναν εντελώς τυχαία και γνώρισαν τρομακτική εμπορική επιτυχία, είναι το θέμα της απολαυστικής σειράς «The movies that made us».

Οι τέσσερις ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στον πρώτο κύκλο είναι οι «Dirty Dancing», «Ghostbusters», «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» και «Μόνος στο σπίτι», ενώ ο 2ος κύκλος περιλαμβάνει μόλις δύο: τις «The Nightmare Before Christmas» και «Elf». Κοινό στοιχείο σε όλα τα παραπάνω φιλμ είναι πως αρχικά θεωρήθηκαν παταγώδεις αποτυχίες (για το «Dirty Dancing» ένας παραγωγός είχε πει ότι είναι τόσο άθλια ταινία που καλό θα ήταν να κάψουν όλες τις κόπιες) και η πρωτότυπη αφήγηση ενισχύεται από τις κωμικές εκμυστηρεύσεις των βασικών πρωταγωνιστών.

Ειδικά τα όσα λέει ο Αϊκρόιντ για το πως γυρίστηκε τελικά το «Ghostbusters» (χωρίς να έχουν ιδέα από τα βασικά και κυρίως από το πως φτιάχνονται τα ειδικά εφέ ενώ για μεγάλο διάστημα οι βασικοί συντελεστές ήταν μαστουρωμένοι) είναι κυριολεκτικά πέρα από κάθε φαντασία.

Τέλος, παράδειγμα αποτυχημένης λογιστικής είναι το «Home Alone» που ξέφυγε τόσο πολύ από τον αρχικό προϋπολογισμό του ώστε η Warner σταμάτησε την παραγωγή με συνέπεια να αρπάξει την χρυσή ευκαιρία η 20th Century Fox.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter