The Rolling Stones: Σαν σήμερα το 1965 κυκλοφόρησε ο ύμνος της … μη ικανοποίησης (Video)

The Rolling Stones: Σαν σήμερα το 1965 κυκλοφόρησε ο ύμνος της … μη ικανοποίησης (Video)

Το (I Can’t Get No) Satisfaction είναι ένα τραγούδι του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Rolling Stones, που κυκλοφόρησε το 1965. Το κομμάτι γράφτηκε από τον Κιθ Ρίτσαρντς και τον Μικ Τζάγκερ.

O Κιθ σηκώθηκε μεσ’ τη νύχτα και σε ένα κασετοφωνάκι τραγούδησε κάπως τη μελωδία που του ήρθε στο μυαλό και σε ένα κομμάτι χαρτί έγραψε: I can’t get no satisfaction. 

Τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία που κρατάει τόσα χρόνια!

Το τραγούδι έχει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κιθαριστικά riff, το οποίο τριών μέτρων και ακούγεται σχεδόν σε όλο το κομμάτι, ενώ αρχική πρόθεση ήταν να αντικατασταθεί με κόρνες. Οι στίχοι του τραγουδιού έχουν επίκεντρο την ερωτική απογοήτευση και την εμπορικότητα.

Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ως single, τον Ιούνιο του 1965, και προστέθηκε στην αμερικανική έκδοση του δίσκου Out of Our Heads, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. 

Το κομμάτι αποδείχθηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία του συγκροτήματος και έφτασε νούμερο 1 στα τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, το τραγούδι, στη Βρετανία ακουγόταν μόνο μέσω πειρατικών ραδιοφωνικών σταθμών, καθότι είχε κριθεί ότι έχει απρεπή σεξουαλικό στίχο.

Αργότερα έγινε το τέταρτο κομμάτι του συγκροτήματος που πιάνει την πρώτη θέση.

Από πολλούς θεωρείται το καλύτερο τραγούδι των The Rolling Stones. Μάλιστα, στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών, κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Το τραγούδι προστέθηκε στην National Recording Registry της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter