Θέμα στο Γαλλικό πρακτορείο οι αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο υποκλοπών

Θέμα στο Γαλλικό πρακτορείο οι αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο υποκλοπών

Στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP με τίτλο «Υπουργοί, πρώην πρωθυπουργός στο στόχαστρο του σκανδάλου υποκλοπών».

Το δημοσίευμα επικαλούμενο το Documento, αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός (Αντώνης Σαμαράς) και πάνω από 30 πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες ήταν στόχοι κρατικής επιτήρησης στην Ελλάδα, εν μέσω ενός σκανδάλου το οποίο έχει «στριμώξει» τη συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η αριστερή εβδομαδιαία εφημερίδα Documento δημοσίευση τη λίστα με τους στόχους των υποκλοπών, μέσα στην οποία βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, μέλη του υπουργικού συμβουλίου αυτής της κυβέρνησης, και ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ».

Όπως αναφέρει το AFP: «Το παράνομο λογισμικό με το όνομα Predator χρησιμοποιήθηκε παράλληλα με τεχνολογία που χρησιμοποιεί η κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Ελλάδας» επικαλούμενο το ρεπορτάζ του Documento.

«Μέλη με επιρροή του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, εν δυνάμει αντίπαλοι σε μελλοντική ηγετική πρόκληση προς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, βρέθηκαν μεταξύ εκείνων που στοχοποιήθηκαν, αναφέρει η εφημερίδα».

Μάλιστα το AFP αναφέρει και την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι «τα στοιχεία λείπουν», αλλά ο «ίδιος έκανε έκκληση προς τις δικαστικές αρχές να διερευνήσουν τις αποκαλύψεις της εφημερίδας».

Παρακάτω το AFP στέκεται και στην επίσκεψη της επιτροπής PEGA στην Ελλάδα την Παρασκευή προς διερεύνηση της υπόθεσης υποκλοπών, αλλά και στις επικρίσεις από τα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

«Η υπόθεση ξέσπασε τον Ιούλιο όταν ο Νίκος Ανδουλάκης – αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- κατήγγειλε την παρακολούθηση του από το λογισμικό Predator. Μετά από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθήσε τον Ανδουλάκη πριν ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το AFP, βάζοντας στο κάδρο την παρακολούθηση 2 ακόμα δημοσιογράφων και το Χρίστου Σπίρτζη, αλλά και τις παραιτήσεις Κοντολέων και Δημητριάδη, ενώ το «2019 ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει την ΕΥΠ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter