Θεματοφύλακες του… παρακράτους

Θεματοφύλακες του… παρακράτους

Με λειτουργία και ρητορική που παραπέμπουν σε παρακρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επιχειρούν να καταλύσουν κάθε έννοια δημοκρατίας, προχωρώντας ακόμη και σε… συλλήψεις εκπαιδευτικών λειτουργών, όπως του διευθυντή σχολείου στην Πιερία.

Ένας εκ των εμπλεκομένων, οι οποίοι τελικώς συνελήφθησαν, ήταν μάλιστα μέλος του κόμματος Κασιδιάρη. Το Documento αποκαλύπτει σήμερα στοιχεία που καταδεικνύουν τον τρόπο δράσης των αυτοαποκαλούμενων «θεματοφυλάκων».

Τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας και φέρνουμε σήμερα στο φως υπογράφονται από κάποιον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, ο οποίος εμφανίζεται ως επικεφαλής των λεγόμενων «Ομολογητών Θεματοφυλάκων». Ο Χαραλαμπίδης διατείνεται ότι η δική του οργάνωση δεν σχετίζεται μ’ εκείνη των «θεματοφυλάκων» που μέχρι ώρας έχουν συλληφθεί για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις. Oσα όμως περιγράφονται στα εσωτερικά έγγραφα της οργάνωσης παραπέμπουν σαφώς σε παρακρατική δράση και θυμίζουν όσα κατά καιρούς έλεγαν ο πρόσφατα αποφυλακισθείς Αρτέμης Σώρρας καθώς και διάφορα άλλα νεοναζιστικά μορφώματα, όπως η καταδικασθείσα ως εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ή το κόμμα Ελληνες που ίδρυσε μέσα από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η οργάνωση των «θεματοφυλάκων» διαθέτει στρατιωτική δομή, έχει δηλαδή διοικητή και υποδιοικητές ανά περιφέρεια και δήμο, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ενώ τα μέλη της μπορούν να φέρουν οπλισμό κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης και άδειας της… διοίκησης.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τις δεκάδες φωτογραφίες «θεματοφυλάκων» οι οποίοι εμφανίζονται να κρατούν πολεμικά τυφέκια. Στην ίδια ομάδα φαίνεται πως ανήκουν και γονείς οι οποίοι δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο. Υπολογίζεται ότι μόνο στην κεντρική Μακεδονία περίπου 70 παιδιά έχουν πάψει να παρακολουθούν μαθήματα, με τα 50 απ’ αυτά να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, μια υπόθεση για την οποία έχει ήδη υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση. Εξάλλου, καταφύγιο στους κόλπους των «θεματοφυλάκων» έχει βρει, όπως αποκαλύφθηκε, και ένας άντρας από τη Λέσβο ο οποίος είχε δολοφονήσει πριν από περίπου εννέα χρόνια τη σύζυγό του αλλά αποφυλακίστηκε προ δύο ετών.

Ίδρυσαν… τράπεζα και επιβάλλουν πρόστιμα

Oπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι «θεματοφύλακες» με αρχηγό τον Χαραλαμπίδη προτίθενται να εκδώσουν ακόμη και δικό τους νόμισμα υπό την ονομασία ΕΡΓΟΝ, μέσω τράπεζας την οποία έχουν ιδρύσει και έχουν ονομάσει «Τράπεζα Εύξεινου Πόντου του Εθνους των Ελλήνων», ενώ έχουν συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς τους οποίους οφείλουν να τηρούν. Συγχρόνως, θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον κρατική οντότητα αλλά ανώνυμη εταιρεία με δικό της ΑΦΜ.

Με μια πρώτη ανάγνωση οι «θεματοφύλακες» θα χαρακτηρίζονταν απλώς γραφικοί. Δεν είναι όμως έτσι. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο φερόμενος ως επικεφαλής της οργάνωσης εκδίδει ακόμη και δικαστικές αποφάσεις, επιβάλλει στο κράτος πρόστιμα, ενώ έχει εκδώσει ακόμη και προεδρικό διάταγμα. Οι «Ομολογητές Θεματοφύλακες» του Χαραλαμπίδη αρνούνται πρακτικά την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και χαρακτηρίζουν κάθε πολιτικό και κάθε άλλον κρατικό λειτουργό προδότη του έθνους, ένοχο για την τέλεση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει την αντίδραση των αρχών, οι οποίες όπως πληροφορείται το Documento επιχειρούν τη χαρτογράφηση των προσώπων που εμπλέκονται. Αυτό βέβαια με αρκετή καθυστέρηση, αφού όπως αποκαλύπτεται η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από το 2019, πριν ακόμη από την εμφάνιση του κορονοϊού. Οι τρεις κύριοι πυρήνες της οργάνωσης βρίσκονται στην Αθήνα, τη βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Αρχηγός και… εκτελεστής και δικαστής

Ο Γρ. Χαραλαμπίδης αυτοαποκαλείται «τριαδικός εθνικός νομοθέτης, εκτελεστής και δικαστής». Πρόκειται ασφαλώς περί τίτλου ο οποίος δεν υφίσταται και τον έχει προσδώσει μόνος του στον εαυτό του, αν και δεν είναι καν νομικός. Αυτό δεν τον εμποδίζει ωστόσο να εκδίδει και διαταγές φασιστικής έμπνευσης, με τις οποίες «υποχρεώνει» τις αρχές και τα μέσα ενημέρωσης να τον υπακούουν. Για παράδειγμα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 ο Χαραλαμπίδης εξέδωσε απόφαση η οποία τιτλοφορείται «Βούλευμα του Α΄ Μονομελούς Ανώτατου Τριαδικού Δικαστηρίου», σύμφωνα με την οποία η «Κυβέρνηση της τέως Ελληνικής Δημοκρατίας και νυν Ελλάς ΑΕ» έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία κι έχει καταλύσει το κράτος δικαίου και το σύνταγμα. Με το βούλευμά του ο Γρ. Χαραλαμπίδης διατάσσει όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές αρχές, τους οργανισμούς, τις υπηρεσίες του κράτους, τις ανεξάρτητες αρχές, τις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τα μέσα ενημέρωσης «να συνεργάζονται και να εκτελούν πρόθυμα κάθε απόφαση, εντολή και διαταγή του».

Σε άλλο «βούλευμά» του, το οποίο εκδόθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2019, ο εμφανιζόμενος ως αρχηγός των «θεματοφυλάκων» αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και ότι η είσοδος ξένων υπηκόων χωρίς σχετική άδεια αποτελεί εχθρική εισβολή. Μάλιστα κατηγορεί όσους επιτρέπουν να συμβαίνει αυτό ως υπεύθυνους για γενοκτονία των Ελλήνων και διατάσσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας να συλλάβουν, να ανακρίνουν και να απελάσουν όσους ξένους εργάζονται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και να περιορίσουν σε χώρους συγκέντρωσης «όλους τους εισβολείς», τους οποίους χαρακτηρίζει «αιχμαλώτους πολέμου».

Στις 29 Οκτωβρίου 2019 ο Χαραλαμπίδης εξέδωσε για λογαριασμό των «θεματοφυλάκων» και τρίτο βούλευμα, με το οποίο αμφισβητεί ευθέως τη Δικαιοσύνη και δηλώνει πως ανακαλεί όλες τις αποφάσεις της κατά των «θεματοφυλάκων». Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 οι «θεματοφύλακες» είχαν εκδώσει πάνω από δώδεκα βουλεύματα με την υπογραφή του Χαραλαμπίδη, με τα οποία άλλοτε καλούν τον στρατό να επέμβει ώστε να προστατέψει τα σύνορα της χώρας και άλλοτε διαγράφουν ή επιβάλλουν πρόστιμα, ενώ έχουν κηρύξει και έναρξη διώξεων εσχάτης προδοσίας, βίαιης κατάλυσης του συντάγματος, γενοκτονίας και άλλων κακουργημάτων κατά του έθνους.

Στην εποχή της πανδημίας

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί κείμενο το οποίο τιτλοφορείται «Διαταγή Πληρωμής». Ο Χαραλαμπίδης στρέφεται σύμφωνα με όσα γράφει κατά παντός υπευθύνου για το σκάνδαλο της πανδημίας και επίσης κατά των αποφάσεων αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών αλλά και κατά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Ελλάς ΑΕ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Το ενδιαφέρον είναι ότι σαν ανώτατος νομοθέτης και δικαστής της χώρας, όπως δηλώνει, αποφασίζει και διατάσσει το ελληνικό κράτος να καταβάλει το συνολικό ποσό των μισθών που δεν καταβλήθηκαν και των μη δεδουλευμένων λόγω αναγκαστικής αναστολής εργασίας. Το συγκεκριμένο έγγραφο φέρει αριθμό απόφασης και έχει εκδοθεί από κάποιο –ανύπαρκτο ασφαλώς– μονομελές ανώτατο τριαδικό δικαστήριο του έθνους των Ελλήνων. Μάλιστα, εκτός από την υπογραφή του Χαραλαμπίδη φέρει και σφραγίδα η οποία αναφέρει «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ενώ στο μέσο της εμφανίζεται ο τίτλος «ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ», ο οποίος παραπέμπει στον απατεώνα και πρόσφατα αποφυλακισθέντα Αρτ. Σώρρα.

Μεταξύ των εγγράφων που έχει στη διάθεσή του το Documento περιλαμβάνονται και κάποια τα οποία οι επίδοξοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οφείλουν να υπογράψουν και να αποστείλουν στον αρχηγό τους, δηλαδή τον Γρ. Χαραλαμπίδη, προκειμένου να ενταχθούν στην οργάνωσή του. Τα έγγραφα αυτά καταδεικνύουν και την πολιτική ταυτότητα των συμμετεχόντων, αφού όσα καλούνται να υπογράψουν παραπέμπουν σαφώς σε ακροδεξιές και παρακρατικές οργανώσεις. Μεταξύ άλλων οι «θεματοφύλακες» υπογράφουν στο έγγραφο που αποστέλλουν στον αυτόκλητο αρχηγό τους ότι καταγγέλλουν «την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς με τη βίαιη συνθήκη των Πρεσπών». Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Οι ομολογητές αναφέρουν επίσης ότι αναγνωρίζουν ως μοναδική νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη ανώτατη συγκεντρωτική εξουσία το ανώτατο τριαδικό νομοθετικό εκτελεστικό και δικαστικό συμβούλιο του έθνους των Ελλήνων και καταγγέλλουν «τους σφετεριστές της εξουσίας οι οποίοι καταλύουν το Σύνταγμα βιαίως». Αναφέρουν δε ότι οφείλουν να εμποδίσουν με κάθε μέσο τη βίαιη κατάλυση του συντάγματος, από κατ’ επίφαση πολιτικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, λιμενικούς, δικαστικούς, οι οποίοι δεν δικαιούνται να ασκούν φυσική ή ψυχολογική βία με εκφοβισμό κατά των «Ομολογητών Θεματοφυλάκων» όταν ενεργούν κατά οποιουδήποτε προσπαθήσει να καταλύσει το σύνταγμα με τη βία.

Ο παραλογισμός φτάνει μέχρι του σημείου οι ομολογητές να μιλούν για άκυρη πράξη παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχία στους δανειστές, γεγονός που κατά τους ίδιους στοιχειοθετεί το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Λένε, με άλλα λόγια, ότι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις, ασχέτως βέβαια από το αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πολιτικές που κατά καιρούς έχουν εφαρμόσει, είναι επίορκες επειδή υπέγραψαν μνημόνια. Οι «θεματοφύλακες» ισχυρίζονται μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει απολέσει την κρατική οντότητά της και χαρακτηρίζεται πλέον από τους διεθνείς οργανισμούς ως ΕΛΛΑΣ ΑΕ, η οποία έχει μάλιστα και ΑΦΜ με αριθμό 0000931106. Τα παραπάνω κατά τους «θεματοφύλακες» καθιστούν τους πολιτικούς αλλά επίσης την αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και όλους τους κρατικούς λειτουργούς έκπτωτους, με αποτέλεσμα να μην έχουν το δικαίωμα σύστασης σε σώμα. Στη λογική αυτή, λένε οι «ομολογητές», όλοι οι παραπάνω είναι ανίσχυροι ενώπιον του Αρχηγείου του Σώματος Θεματοφυλακής και δεν μπορούν ούτε να συλλάβουν ούτε να επιβάλουν φόρους ούτε να δικάσουν.

Εσωτερικοί κανόνες συμπεριφοράς

Ασφαλώς οι «θεματοφύλακες» οφείλουν ν’ ακολουθούν κανόνες συμπεριφοράς τους οποίους έχει ορίσει ο αρχηγός τους. Σύμφωνα μ’ αυτούς, «όλοι οι ομολογητές θεματοφύλακες του άρθρου 120 του συντάγματος είναι προϊστάμενοι και επιθεωρητές και οι επιμέρους αρμοδιότητες και αποστολές τους προσδιορίζονται από το ανώτατο νομοθετικό εκτελεστικό δικαστικό συμβούλιο του έθνους των Ελλήνων». Υπάρχει παράλληλα αυστηρή ιεραρχία, όπως ακριβώς συμβαίνει στις παραστρατιωτικές και ακροδεξιές οργανώσεις. Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι «ο θεματοφύλακας πρέπει να αναγνωρίζει, να σέβεται και να υπακούει στους ανωτέρους του και να εκτελεί με προθυμία χωρίς να δυσανασχετεί στις εντολές τους». Οι «θεματοφύλακες» υποχρεούνται ακόμη να μην εμφανίζονται στα ΜΜΕ ούτε να κάνουν δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν σχέση με τα θέματα του λεγόμενου σώματος θεματοφυλακής χωρίς να έχουν ενημερώσει πρώτα τον αρχηγό τους.

Ο «θεματοφύλακας» οφείλει επίσης «να μην ανήκει σε πολιτικό κόμμα, κίνημα, ανθελληνική και αντιχριστιανική οργάνωση» και «να μην απαντάει αμέσως σε δύσκολες ερωτήσεις και να επιφυλάσσεται να απαντήσει, για να συζητήσει προηγουμένως κάποια σοβαρά θέματα με τον κ. Γρηγόριο Χαραλαμπίδη». Ενδεικτικό είναι επίσης ότι «όποιος θεματοφύλακας εμπλέκεται ως κατηγορούμενος σε δικαστική διαμάχη, πρέπει να ενημερώνει πρώτα το αρχηγείο του σώματος και με το συνοδευτικό έγγραφο της έκθεσης επίδοσης να επιδίδει τα σχετικά βουλεύματα του Προέδρου του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου του έθνους των Ελλήνων –λίγες ημέρες πριν την δικάσιμο– στη γραμματεία του δικαστηρίου, για να μην επιτραπεί η εκδίκαση της υπόθεσής του, από τους έκπτωτους αναξιόπιστους και επίορκους δικαστές». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται αυτομάτως από την όποια κατηγορία, αλλά ότι θα τον δικάσει ο αρχηγός του!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter