Θεοδωρίδου: Προτροπή για εμβολιασμό κατά κορονοϊού και γρίπης

Θεοδωρίδου: Προτροπή για εμβολιασμό κατά κορονοϊού και γρίπης

Για την ανάγκη της τέταρτης δόσης κατά του κορονοϊού και για τα επικαιροποιημένα εμβόλια μίλησε την Τρίτη η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει  τον εμβολιασμό για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή επίσης έχει γνωμοδοτήσει για τα παιδιά  5-11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν αναμένονται νέα επικαιροποιημένα εμβόλια και προέτρεψε στον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Μάλιστα, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε εν εξελίξει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο του Nature το οποίο χαρακτήρισε αισιόδοξο το οποίο αναφέρει ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί  διευκρινίζοντας ότι η έρευνα εξελίσσεται και πως η τελική εικόνα  δεν έχει ακόμα δοθεί.

Αναφορικά με την ανησυχία που υπάρχει για την εμφάνιση της γρίπης η κ Θεοδωρίδου είπε: «Ένας από τους βασικούς λόγους που δικαιολογούν αυτή την ανησυχία είναι ότι λείπει η ανοσολογική προίκα από τις λοιμώξεις των προηγούμενων ετών με τον ιό της γρίπης που δίνουν μια προστασία».

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου: Τι ισχύει για τις παρενέργειες του εμβολίου σε παιδιά 5 – 11 ετών και τη δεύτερη δόση

Κορονοϊός: Σοκάρουν οι αριθμοί-164 θάνατοι και 53.436 κρούσματα σε μια βδομάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter