Θεοδωρικάκος: Επίσκεψη στους 7 «πιστολέρο» της ΔΙΑΣ, ενώ στον πατέρα του θύματος απλό…τηλεφώνημα

Θεοδωρικάκος: Επίσκεψη στους 7 «πιστολέρο» της ΔΙΑΣ, ενώ στον πατέρα του θύματος απλό…τηλεφώνημα

Τους επτά αστυνομικούς οι οποίοι κρατούνται για το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής επισκέφθηκε την Κυριακή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος,  ενώ προτίμησε απλώς να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και όχι να επισκεφτεί τον πατέρα του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τον καταιγισμό πυρών των αστυνομικών. Με το τηλεφώνημά του ο υπουργός εξέφρασε στον πατέρα τα «ειλικρινή συλλυπητήριά» του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατά τα συνηθισμένα, παρέπεμψε στην κατά τους προβλεπόμενους νόμους δικαστική εξέλιξη και τις πειθαρχικές διαδικασίες για την κατάληξη της υπόθεσης.

«Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία» είπε ο ΥΠΡΟΠΟ για την επίσκεψη στους αστυνομικούς. Πιο πολύ ως κίνηση συμπαράστασης στους πιστολέρο της ΕΛΑΣ μπορεί να εκληφθεί αυτή η όντως συμβολική κίνηση του υπουργού, παρά ως “ανθρώπινη”…και μόνο.

H δήλωση Θεοδωρικάκου

“Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα.Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας”.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter