Θεοδωρικάκος – Κεραμέως έστειλαν αστυνομικούς μέχρι και σε δημοτικό σχολείο (Photo)

Θεοδωρικάκος – Κεραμέως έστειλαν αστυνομικούς μέχρι και σε δημοτικό σχολείο (Photo)

Σε γραμμή καταστολής συνεχίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς έπειτα από την επίθεση των αστυνομικών σε πατέρα που έπαιζε μπάσκετ με το ανήλικο παιδί του στο λόφο Στρέφη, στα Εξάρχεια, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε ακόμα και μπροστά στην είσοδο του 36ου Δημοτικού σχολείου την ώρα που έβγαιναν τα παιδιά με τους γονείς.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Σύλλογος γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για να καταγγείλει τα όσα αποτρόπαια έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο του Στρέφη. Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο πηγαίνει το παιδί του πατέρα το οποίο έμεινε μόνο του στο γήπεδο αφότου είδε τον πατέρα του να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού και να προσαγάγεται στη ΓΑΔΑ.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου κατήγγειλε με ανάρτησή της στο Facebook ότι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από το σχολείο.

Ειδικότερα, αναφέρει:  «Ποιος είναι αυτός που δίνει εντολές ένστολοι με όπλα να βρίσκονται στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου την ώρα που βγαίνουν τα παιδιά με τους γονείς; Ποιος είναι αυτός που θέλει να μας φέρει αντιμέτωπους/ες με αυτήν την κατάσταση; Ποιος είναι αυτός που στοχοποιεί ένα σχολείο; Φύγετε από εδώ. Εσείς και οι φρουροί σας».

Η ίδια μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 δήλωσε ότι, η διευθύντρια του σχολείου βγήκε έξω από το σχολείο και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν. Ωστόσο οι τελευταίοι απάντησαν ότι «είναι ελεύθερος χώρος».

«Τα παιδιά βιώνουν τη βία της αστυνομίας καθημερινά σε διάφορες μορφές, σήμερα ΜΑΤ είχαν κλείσει την έξοδο του σχολείου και όταν η διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν, της απάντησαν προκλητικά ότι είναι ελεύθερος χώρος», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χρυσούλα Παπαγεωργίου και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως εμείς θα μείνουμε στα Εξάρχεια, τα παιδιά μας στα σχολεία, τις πλατείες και τον λόφο. Δεν θα μας διώξουν».

Διαβάστε επίσης: 

Εξάρχεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πολίτη από τα ΜΑΤ μπροστά στο παιδί του (Video)

Δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου στα Εξάρχεια (Video)

Με ξύλο και χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ στην πορεία στα Εξάρχεια (Photos-Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter