Θεόφιλος Ξανθόπουλος για σκάνδαλο Siemens: Ζήτημα δημοκρατίας η απονομή δικαιοσύνης

Θεόφιλος Ξανθόπουλος για σκάνδαλο Siemens: Ζήτημα δημοκρατίας η απονομή δικαιοσύνης

«Η αδυναμία της Δικαιοσύνης να καταλογίσει ευθύνες για την υπόθεση Siemens αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την ετοιμότητά της στην ταχεία και ουσιαστική διαλεύκανση σκανδάλων», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στο περιθώριο της προκλητικής παραγραφής για τους περισσότερους από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Siemens που εδώ και πάνω από 15 χρόνια έχει απασχολήσει τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και την ελληνική Βουλή.

«Για ένα ομολογημένο σκάνδαλο ολκής, του οποίου ο πρωταγωνιστής δραπέτευσε στο εξωτερικό για να αποφύγει τις συνέπειες, η απόφαση επιβεβαίωσε την αδυναμία του συστήματος ποινικής  Δικαιοσύνης να διεκπεραιώνει σχετικά γρήγορα υποθέσεις που έχουν βαθύ αποτύπωμα στην Πολιτική και Οικονομική ζωή της χώρας, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα στη Κοινωνία» συμπληρώνει ο κ. Ξανθόπουλος και καταλήγει τονίζοντας:

«Η λόγω παραγραφής, κυρίως, απαλλακτική δικαστική κρίση προκάλεσε την αντίδραση του ίδιου του Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, ο οποίος διέταξε σχετική έρευνα, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ανάγκη αναζήτησης των αιτίων των μεγάλων καθυστερήσεων. Είναι πλέον ζήτημα Δημοκρατίας ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης. Και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες και στη Δικαιοσύνη αλλά και στη Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Η δημοκρατία έχει ανάγκη τη φωνή του Documento

Θ. Ξανθόπουλος για σκάνδαλο υποκλοπών: Λυσσαλέα η προσπάθεια συγκάλυψης από τη ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter