Θερινό στα Εξάρχεια με κλασικές ταινίες αλλά και με πρεμιέρες

Θερινό στα Εξάρχεια με κλασικές ταινίες αλλά και με πρεμιέρες
Ο κύριος Ιλό πηγαίνει διακοπές στη... Ριβιέρα

Το «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» εξασφάλισε σπουδαίες ταινίες που προβάλλονται στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα στα Εξάρχεια.

Το «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι», το προσωπικό όραμα του κριτικού κινηματογράφου και διευθυντή του freecinema.gr Ηλία Φραγκούλη, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα. Έτσι σήμερα  (26 Ιουλίου) θα προβληθούν σε αθηναϊκή πρεμιέρα το «Πιο όμορφο αγόρι  του κόσμου» (The most beautiful boy in the world, 2021) των Κριστίνα Λίντστρομ και Κρίστιαν Πέτρι (21.00) και το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» (Suddenly, last summer, 1959) του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς (23.00), στις 27 Ιουλίου το «Ο ουρανός ας περιμένει» (Heaven can wait, 1943) του Ερνστ Λιούμπιτς (21.00) και το «Πορτρέτο της Τζένι» (Portrait of Jennie, 1948) του Γουίλιαμ Ντίτερλε (23.10) και στις 28 Ιουλίου σε πανελλήνια πρεμιέρα το «Old» (2021) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (21.00) και οι «Διακοπές του κυρίου Ιλό» (Les vacances de Monsieur Hulot, 1953) του Ζακ Τατί (23.10).

Δευτέρα 26 Ιουλίου

21.00

Το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου (The most beautiful boy in the world, 2021) των Κριστίνα Λίντστρομ & Κρίστιαν Πέτρι (αθηναϊκή πρεμιέρα)
Ο αινιγματικός βίος του Μπιορν Αντρέσεν, του αγοριού που στα 15 του χρόνια υποδύθηκε τον Τάτζιο στο «Θάνατος στη Βενετία» (1971) του Λουκίνο Βισκόντι. Με εμφάνιση που στοίχειωσε το υπόλοιπο της ζωής του και γραπώθηκε για πάντα στη μνήμη των πιο φανατικών κινηματογραφόφιλων, αλλά χωρίς να καταφέρει να κάνει ανάλογου μεγέθους καριέρα στη συνέχεια, ο Αντρέσεν παρουσιάζεται σε τούτο το ντοκιμαντέρ όπως είναι σήμερα, μια σχεδόν τραγική μορφή «διασημότητας» που επανήλθε στο προσκήνιο το 2019 με το πέρασμά του από το «Μεσοκαλόκαιρο» του Άρι Άστερ.

23.00

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι (Suddenly, last summer, 1959) του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς

Ένας χειρουργός μελετά την περίπτωση μιας νεαρής κοπέλας, η πλούσια θεία της οποίας απαιτεί από αυτόν να αναλάβει τη «θεραπεία» της διά της μεθόδου της λοβοτομής. Ένα οικογενειακό μυστικό και η απεγνωσμένη απόπειρα συγκάλυψής του θα αποκαλυφθούν σταδιακά. Το περίφημο θεατρικό του Τένεσι Ουίλιαμς στην πλέον κλασική φιλμική του μεταφορά που σχολιάστηκε έντονα στην εποχή της, κυρίως για τον χειρισμό του τολμηρού θέματος του έργου. Με τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ.

Τρίτη 27 Ιουλίου

21.00

Ο ουρανός ας περιμένει (Heaven can wait, 1943)  του Ερνστ Λιούμπιτς

Ο Χένρι βρίσκεται στις πύλες του Άδη και προσμένει την είσοδό του στην Κόλαση, όμως το βιογραφικό του δείχνει πως ίσως δεν πληροί τις προϋποθέσεις και ενδεχομένως να μην είναι αυτή η θέση που του αξίζει για την «άλλη ζωή». Η αφήγηση του βίου του θα κρίνει το αποτέλεσμα. Κομεντί φαντασίας από τον μετρ του είδους Ερνστ Λιούμπιτς.

23.10

Το πορτρέτο της Τζένι (Portrait of Jennie, 1948) του Ουίλιαμ Ντίτερλε

Ζωγράφος συναντά όμορφο νεαρό κορίτσι στο Σέντραλ Παρκ. Θα θελήσει να της κάνει το πορτρέτο, μα σε κάθε επόμενη συνάντησή τους εκείνη θα δείχνει μεγαλύτερη σε ηλικία. Ανάμεσα στα ρομαντικά φιλμ που μας έδωσε το Χόλιγουντ σίγουρα η πιο παράδοξα σουρεαλιστική ιστορία ενός έρωτα «απέθαντου», που δοκιμάζει να αναμετρηθεί με το τι είναι αληθινό και με το σε τι μπορούμε να ελπίζουμε πέρα από το αληθινό. Ένα συγκινητικό αριστούργημα, με Όσκαρ καλύτερων εφέ (προβολή κόπιας φιλμ).

 

Τετάρτη 28 Ιουλίου

21.00

Old (2021) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (πανελλήνια πρεμιέρα)

Γκρουπ από τουρίστες θα βρεθεί σε πανέμορφη, «μυστική» παραλία εξωτικής νήσου, με σκοπό να χαλαρώσει για μερικές ώρες. Σταδιακά, όμως, ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει διέξοδος φυγής από εκεί και, το χειρότερο, θα συνειδητοποιήσει πως ο χρόνος δεν είναι πια με το μέρος τους! Μέσα σε λίγη ώρα, όλοι τους θα εμφανίσουν σημάδια γήρανσης που δεν εξηγούνται με κανέναν τρόπο! Θα προλάβουν να ζήσουν μέχρι να έρθει η νύχτα;

23.10

Οι διακοπές του κυρίου Ιλό (Les vacances de Monsieur Hulot, 1953) του Ζακ Τατί

Ο λιγομίλητος, άκακος, ευγενέστατος αλλά καταστροφικά γκαφατζής κύριος Ιλό καταφθάνει σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο για τις διακοπές του, αναστατώνοντας τους πάντες γύρω του. Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του ομώνυμου χαρακτήρα που έπλασε ο Ζακ Τατί και σημάδεψε το σινεμά, επηρεάζοντας αναπάντεχα το είδος της κωμωδίας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών του 1953 και υποψηφιότητα για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου (προβολή κόπιας φιλμ του σπάνιου original cut).

 

INFO

Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter