«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν υγειονομικοί στον Μητσοτάκη στην πύλη του «Λοιμωδών»

«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν υγειονομικοί στον Μητσοτάκη στην πύλη του «Λοιμωδών»

«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν την Τρίτη 14 Ιουνίου σωματεία εργαζομένων στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων στον Κυριάκο Μητσοτάκη που διοργανώνουν κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου «Λοιμωδών», το οποίο σχεδιάζει να επισκεφτεί ο πρωθυπουργός με αφορμή εγκαίνια τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας δηλώνουν ότι αγωνίζονται για την πλήρη επαναλειτουργία του «Λοιμωδών» ως σύγχρονο – Δωρεάν και Δημόσιο Νοσοκομείο, με όλα του τα τμήματα, τις κλινικές τα χειρουργεία, με όλες τις σύγχρονες υποδομές, με όλο το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό μόνιμης εργασίας με βάση τις σημερινές ανάγκες.

Επισημαίνει δε ότι «τα εγκαίνια του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων δεν πρόκειται να γίνουν ο Δούρειος Ίππος, για να ξεχαστεί κάθε απαίτηση- διεκδίκηση του λαού για την πλήρη επαναλειτουργία του Λοιμωδών. Πόσο μάλλον που η δημιουργία μιας τέτοιας πτέρυγας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο (!) γίνεται χωρίς κανένα σχέδιο, με μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία της περιοχής, «όπως» και «όταν» τους έρθει, ανάλογα με τις ορέξεις «φιλευσπλαχνίας» κάποιων δωρητών».

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν

Την Τρίτη 14 Ιούνη, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται το πρώην νοσοκομείο ΛΟΙΜΩΔΩΝ με αφορμή εγκαίνια τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων.
Αυτή η επίσκεψη αλλά και η αντίστοιχη πριν μερικές εβδομάδες στον ίδιο χώρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, που και οι δύο κοροϊδεύουν στα μούτρα εδώ και χρόνια το λαό της Δυτικής Αθήνας, αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους του Αττικόν.

Φτάνει πια η κοροϊδία. Η αγωνία και οι αγώνες μας για να ξαναλειτουργήσει το «ΛΟΙΜΩΔΩΝ» δεν πρόκειται να υποταχθούν σε νέες προεκλογικές υποσχέσεις. ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με τίποτα λιγότερο από την πλήρη επαναλειτουργία του «ΛΟΙΜΩΔΩΝ» ως Σύγχρονο – Δωρεάν και Δημόσιο Νοσοκομείο.

Για την απαξίωση και την διακοπή για χρόνια της λειτουργίας του ως νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις, της ΝΔ που το έκλεισε, του ΣΥΡΙΖΑ που το άφησε κλειστό (σε επίσημη συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου ο τότε Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός μας ανακοίνωσε “νοσοκομείο που έκλεισε- ΔΕΝ ξανανοίγει” !!!!) και ξανά της ΝΔ που το διατηρεί ανενεργό.

Η πανδημία και η ζωή απέδειξαν ότι η επαναλειτουργία του Λοιμωδών είναι απαραίτητη ΚΑΙ για τις ανάγκες των ασθενών ΚΑΙ για να πάρουν έστω μία ανάσα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας, που φορτώθηκε όλες τις υπηρεσίες υγείας από τις απαράδεκτες αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν στην εγκατάλειψη όλων των δομών Φροντίδας Υγείας, ειδικά της Πρωτοβάθμιας.

Τα εγκαίνια του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων δεν πρόκειται να γίνουν ο δούρειος ίππος, για να ξεχαστεί κάθε απαίτηση- διεκδίκηση του λαού για την πλήρη επαναλειτουργία του ΛΟΙΜΩΔΩΝ. Πόσο μάλλον που η δημιουργία μιας τέτοιας πτέρυγας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο (!!!) γίνεται χωρίς κανένα σχέδιο, με μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία της περιοχής, «όπως» και «όταν» τους έρθει, ανάλογα με τις ορέξεις «φιλευσπλαχνίας» κάποιων δωρητών.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο μαζί με τα σωματεία και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την πλήρη επαναλειτουργία του «ΛΟΙΜΩΔΩΝ» ως σύγχρονο – Δωρεάν και Δημόσιο Νοσοκομείο, με όλα του τα τμήματα, τις κλινικές τα χειρουργεία, με όλες τις σύγχρονες υποδομές, με όλο το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό μόνιμης εργασίας με βάση τις σημερινές ανάγκες.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Κρατικό Νίκαιας

Ετοιμάζονται να λειτουργήσουν τμήμα ψυχικής υγείας εφήβων με δανεικό προσωπικό και δωρεές ιδιωτών. Αποδυναμώνουν έτσι τα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Θριάσιο, Αττικόν μετακινώντας μόνιμο προσωπικό διαφόρων  κλάδων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και χρόνια για να στελεχώσουν μία κλινική που η λειτουργία της θα στηριχτεί σε επικουρικούς νοσηλευτές με ημερομηνία λήξης 31/12/22.

ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ. Αποδυναμώνουν τα νοσοκομεία , για να ικανοποιήσουν την ανάγκη της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία.

Συνεχίζεται η ίδια τακτική. Το ήδη εξουθενωμένο υγειονομικό προσωπικό που στήριξε τα νοσοκομεία στην περίοδο της πανδημίας, που δεν πήρε άδεια, που νόσησε, καλείται να μετακινηθεί σε άλλη δομή που η λειτουργία της είναι αμφίβολη. Μάλιστα έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κόψει την κορδέλα με τιμή και δόξα. Μόνο στα πλάνα της κυβερνητικής φιέστας χωρούν οι υγειονομικοί. Την επόμενη μέρα θα ξεχάσουν τα ΒΑΕ, την αύξηση μισθών, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων!!

Εμείς θα μείνουμε συνεπείς στο διαχρονικό αίτημά μας:

ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Αυτό το αίτημα καλούμαστε να το φωνάξουμε δυνατά με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14/6/2022 και ώρα 10 πμ στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter