Θερμή υποδοχή της Αμάλ από τον Πάπα Φραγκίσκο

Θερμή υποδοχή της Αμάλ από τον Πάπα Φραγκίσκο

Το Βατικανό ήταν η επόμενη στάση της «Αμάλ» στο ταξίδι ευαισθητοποίησης από τη Συρία έως τη Βρετανία, για τα παιδιά-πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε στην αυλή του Αγίου Δαμάσου τη μικρή Αμάλ και πολλά παιδιά τα οποία είχαν μαζευτεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με αφορμή την άφιξη της κούκλας.

Τις προηγούμενες ημέρες, η κούκλα – σύμβολο για τα προσφυγόπουλα βρέθηκε και στην Αθήνα όπου έγινε δεκτή από πλήθος κόσμου υπό τους ήχους του τραγουδιού «Άσμα Ασμάτων» του Μίκη Θεοδωράκη και του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Υπενθυμίζεται ότι από την προσπάθεια ακροδεξιών να χύσουν το δηλητήριο τους, η βόλτα της Αμάλ στο Μεταξουργείο στις 3/9 μπορεί να ακυρώθηκε λόγω και της στάσης της αστυνομίας η οποία επιτέθηκε αναίτια στους συγκεντρωμένους, ωστόσο το ταξίδι της δεν σταμάτησε.

Η Αμάλ κάνει περιοδεία στην Ευρώπη (συνολικού μήκους 8000 χιλιομέτρων) έτσι ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω στο προσφυγικό ζήτημα και να δώσει ένα μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης. Σ’ αυτούς τουλάχιστον που θέλουν να δουν και να ακούσουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter