Τσίπρας από Ηλεία: Προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ ο Μητσοτάκης (Photos)

Τσίπρας από Ηλεία: Προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ ο Μητσοτάκης (Photos)

Την οργή και την αγανάκτησή τους για την προκλητική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και κατά των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των αγροτών, εξέφρασαν εκατοντάδες πολίτες που υποδέχθηκαν με εκδηλώσεις αγάπης σήμερα στην κεντρική πλατεία του Πύργου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αλέξη Τσίπρα.

«Κάντε κάτι να φύγουν άμεσα αυτοί που μετέτρεψαν τα όνειρά μας σε εφιάλτη» φώναξαν στον Αλέξη Τσίπρα δεκάδες νέοι ενώ δίπλα τους πολλοί αγρότες του μετέφεραν την άθλια οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι οικογένειές τους εξ αιτίας της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας των πρωθυπουργό ως «βασιλιά του καρτέλ της ενέργειας και προστάτη των golden boys της ΔΕΗ και ζήτησε στις 15 Μάη οι πολίτες να δυναμώσουν των ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τελειώσει ο εφιάλτης του Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ. Του καρτέλ της ενέργειας που σε μία περίοδο κρίσης καταγράφει ουρανοκατέβατα κέρδη και υπερκέρδη κοντά στο 1,5 δις. τους τελευταίους 9 μήνες. Και των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ που έχουν μετατρέψει την εταιρία σε κουμπαρά ιδιωτικών συμφερόντων και σε μοχλό ιδιωτικού πλουτισμού, με τα υπέρογκα bonus και τους παχυλούς μισθούς που έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους. Αλλά και με καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Την ίδια στιγμή η χώρα μας είναι σταθερά η ακριβότερη στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, ενώ μετακυλίει σχεδόν το 100% του υπέρογκου αυτού κόστους της χονδρικής στον καταναλωτή με την παράλογη και παράνομη ρήτρα αναπροσαρμογής. Σε αυτόν τον εφιάλτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος. Και καλούμε όλους τους πολίτες να υψώσουν ανάστημα. Καλούμε όλους τους πολίτες στις 15 του Μάη να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ενισχύσουν τις γραμμές του. Να συμμετάσχουν στην εσωκομματική του διαδικασία. Στις 15 του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συναντήθηκε με δεκάδες επαγγελματίες της πόλης , συνομίλησε μαζί τους και αφούγκραστηκε τα προβλήματά τους ενώ στην συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Αυτή την ώρα συναντά τους αγρότες στην κεντρική πλατεία Σαβαλίων .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter