Θερμό «καλωσόρισμα» της φον ντερ Λάιεν στον Ρίσι Σούνακ

Θερμό «καλωσόρισμα» της φον ντερ Λάιεν στον Ρίσι Σούνακ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είχε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ίδια γνωστοποίησε πως οι Βρυξέλλες αδημονούν να συνεργαστούν με το Λονδίνο για θέματα όπως το ουκρανικό και η κλιματική αλλαγή.

Η ΕΕ εργάζεται για να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις δυνάμει του Πρωτοκόλλου για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που θα προσφέρουν «σταθερότητα και προβλεψιμότητα», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο κ. Σούνακ διαβεβαίωσε από την πλευρά του τη γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν ότι η πρόθεσή του είναι να εξευρεθεί «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» για τα τρέχοντα προβλήματα γύρω από το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, ανέφεραν οι υπηρεσίες του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν για τη συνδιάλεξη.

«Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν ανυπομονούν να συναντηθούν διά ζώσης σύντομα», προστίθεται στο δελτίο Τύπου, χωρίς να δίνεται καμία λεπτομέρεια για τον χρόνο και τον τόπο της συνάντησής τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter