Θεσμική κίνηση «ρουά ματ» Κασσελάκη με το δημοψήφισμα!

Θεσμική κίνηση «ρουά ματ» Κασσελάκη με το δημοψήφισμα!

Όλα τα σενάρια τα είχαν σκεφτεί αλλά κανείς δεν περίμενε την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στους διαφωνούντες που εδώ και πολλές εβδομάδες υπήρξαν (και παραμένουν) επίσημοι προσκεκλημένοι των καναλιών.

Και βέβαια οι διαφωνίες είναι απόλυτα αποδεκτές αλλά όλα εξαρτώνται από το μέτρο της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Και ενώ τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν, αν θα αποχωρήσουν, αν θα γίνουν διαγραφές, ήρθε μια κίνηση απόλυτα θεσμική που ωστόσο λίγοι έως κανένας δεν είχε προβλέψει. Όπως φαίνεται είχε ήδη ετοιμάσει την κίνησή του αφού σήμερα περιοδεύει εκτός Αθηνών. Από εκεί σήμερα, Παρασκευή 10/11/2023 το είχε προαναγγείλει κατά κάποιο τρόπο λέγοντας πως «ένα κόμμα το οποίο δεν ακούει τη βάση του, δεν δικαιούται να είναι κόμμα εξουσίας», προσθέτοντας ότι «πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά».

Μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ένα «διάγγελμα» του νέου προέδρου έκανε το «ρουά ματ». Θα προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάσει το σαββατοκύριακο τη διενέργεια δημοψηφίσματος με ερώτημα τη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι:

«Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», σημείωσε σε on camera δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τον τρόπο αυτό ο νέος πρόεδρος και δείχνει πλήρη σεβασμό στο καταστατικό και δηλώνει ότι δεν παίζει με τη θέση του και δεν γίνεται όμηρος κανενός.

Και την ίδια στιγμή ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις…

Όπως και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ακόμα μέλλον μπροστά του.

Εντύπωση ωστόσο κάνει ότι στο διάγγελμα ο Στέφανος Κασσελάκης περιλαμβάνει και τους στόχους που είναι ξεκάθαροι τόσο προς τους πολίτες/εκλογικό σώμα όσο και προς το σύστημα εξουσίας, το σύστημα Μητσοτάκη προκαλώντας μάλλον πανικό και πονοκέφαλο:

«Και θα τα αλλάξω όλα. Καθαρά και στο φως!
Θα φτιάξουμε μαζί μια Ελλάδα:
– Χωρίς ασυλίες για τους τραπεζίτες και προνόμια για τους βουλευτές.
– Χωρίς ατιμωρησία για όσους καταχρώνται το βιός του πολίτη.
– Χωρίς ολιγοπώλια στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό.
-Χωρίς τη μάστιγα της διαφθοράς και της διαπλοκής.
-Με διαύγεια παντού.
-Με κανόνες στην εργασία, με συλλογικές συμβάσεις όπως προβλέπονται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες, με προστασία για τον εργαζόμενο.
-Με ένα μεγάλο κοινωνικό κράτος, που θα ενισχύσει το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ, που θα βάλει τέλος στην Παιδεία δύο ταχυτήτων.
-Με πολύ μεγάλες επενδύσεις για τη στέγη, για τους νέους, για την κλιματική αλλαγή.
-Με σεβασμό στη θρησκευτική πίστη αλλά σαφή διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, όπως ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.
-Με ένα στράτευμα ριζικά εκσυγχρονισμένο, ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά και την άμυνα της χώρας αλλά και τις κοινωνικές υποδομές.
-Με μία χώρα που θα έχει ξανά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που δε θα είναι «yes man» κανενός, που δε θα φοβάται να υπερψηφίσει την κατάπαυση του πυρός στον ΟΗΕ.
-Με ένα κράτος που θα απελευθερώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες να υλοποιήσουν το όνειρό τους. Αυτό είναι το Ελληνικό Όνειρο!»

Σαφές μήνυμα και άγνωστο ακόμα αν θα χρειαστεί το δημοψήφισμα…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter