Θεσσαλία: Οργή για τη διακοπή των αντιπλημμυρικών έργων με εντολή Αγοραστού – «Ανησυχούμε, θα πλημμυρίσουμε πάλι»

Θεσσαλία: Οργή για τη διακοπή των αντιπλημμυρικών έργων με εντολή Αγοραστού – «Ανησυχούμε, θα πλημμυρίσουμε πάλι»

Απίστευτα και όμως αληθινά είναι όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τα αντιπλημμυρικά και οχυρωματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως καταγγέλλουν στο documentonews.gr κάτοικοι της πολύπαθης Περιφέρειας, τις τελευταίες μέρες τα κρίσιμα αυτά έργα που ήδη είχαν καθυστερήσει. έχουν σταματήσει τελείως. Μάλιστα όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς επικαλούμενος δημοσιεύματα, «οι εργολάβοι που δούλευαν στα αντιπλημμυρικά έργα, σταμάτησαν με εντολή Αγοραστού».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: «Σαμποτάζ» Αγοραστού στον Κουρέτα κατήγγειλε ο Παππάς

Δηλαδή, την ώρα που οι κάτοικοι ακόμη προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους από την κακοκαιρία Daniel, και η οργή ξεχειλίζει στον κάμπο, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοράστος, μη θέλοντας να αποδεχτεί την ήττα θέτει προσκόμματα.

Μία από τις περιοχές της Θεσσαλίας που σταμάτησαν τα έργα είναι και το χωριό Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Είναι ένα από τα χωριά που υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel. Εβδομάδες μετά οι κάτοικοι κυριολεκτικά δίνουν αγώνα για να καταφέρουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους Μάλιστα σήμερα το πρωί βρέθηκε εκεί ο νέος Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας προκειμένου να ενημερωθεί για όσα έχουν γίνει ή απαιτούνται να γίνουν.

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο κοινότητας της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρο Κοντογιάννη. Πράγματι, ο πρόεδρος επισήμανε πως «τις τελευταίες μέρες τα έργα που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή έχουν σταματήσει».

Μάλιστα ο ίδιος δεν κρύβει την ανησυχία του δεδομένης της καταστροφής που έχει υπάρξει στην περιοχή και εν όψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

«Η αλήθεια είναι ότι ανησυχούμε πολύ, καθώς έρχεται χειμώνας και αν δεν γίνουν τα απαραίτητα έργα τότε υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσουμε ξανά» τονίζει στο documentonews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr για το σοβαρό ζήτημα έχει ήδη ενημερωθεί ο νέος Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος μάλιστα ζήτησε εξηγήσεις από υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες της Θεσσαλίας απαιτούν εξηγήσεις από τον κ. Αγοραστό για τη διακοπή των έργων οι οποίες θα πρέπει να δοθούν άμεσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter