Θεσσαλία: Στα ίδια έργα θεατές – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Θεσσαλία: Στα ίδια έργα θεατές – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville
Κατέρρευσαν πάλι σαν χάρτινοι πύργοι οι υποδομές. Τα αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν, τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν σε παρεμβάσεις βιτρίνας και οι επαναλαμβανόμενες αστοχίες των εθνικών εργολάβων.
Σκάνδαλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφαίρεσε στις 31 Αυγούστου από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά έργα ύψους €110 εκατ.!
10-12 δισ. ευρώ. Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής
Υγεία SOS. Τρόμος τώρα για μεγάλο λοιμό. Υγειονομική βόμβα 1.000.000 στρέμματα
Οι άνθρωποι του βάλτου. Τα πρόσωπα της τραγωδίας που παλεύουν αβοήθητα από το κράτος
Ακούστε την κοινωνία. Οι εκλογες στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Τα μηνύματα της κάλπης για τη μετά Τσίπρα εποχή
Εισαγόμενο έγκλημα. Η Ελλάδα τόπος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Κωνσταντίνος Φλώρος: Στρατηγός τεφλόν. Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για τον στρατηγό που αξίζει στον Μητσοτάκη και του οποίου η αξία πολλαπλασιάζεται όταν τρέχουν δισεκατομμύρια από νέα όπλα 

Αποκάλυψη 1. Οι συμπτώσεις που φωνάζουν για καραμπινάτο σκάνδαλο. H βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη πλαγιοκόπησε το κώλυμα του ασυμβίβαστου για να ξαναπάρει τη σύμβαση με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Αποκάλυψη 2. Της απευθείας ανάθεσης στον Δήμο Νότιου Πηλίου. Με τη μέθοδο Μητσοτάκη εισπράττουν χιλιάδες ευρώ συγγενείς συνεργατών του δημάρχου
Ακροδεξιά. Κάνουν μικροπολιτική και νέες πλάτες στον Κασιδιάρη
Φθινόπωρο-σοκ. Τσουνάμι ακρίβειας και χωρίς Μarket Pass. Η καταστροφή του Κάμπου θα περάσει στα ελληνικά νοικοκυριά με ελλείψεις και περαιτέρω εκτόξευση τιμών
Επικοινωνιακή διέξοδο διαφυγής. Η επενδυτική βαθμίδα δεν φέρνει επενδυτές
Βρετανία. Brexit αλά καρτ από τους αναθεωρητές Τόρηδες
Πολωνία. Τρίζουν τα τζάκια της Δεξιάς
Βραζιλία. Λούλα εσύ σουπερστάρ
 
Αντιπαραθέσεις για τη διαιτησία. Νέο μέτωπο στον πόλεμο της σφυρίχτρας
Αρθρογραφούν: Κώστας Μελάς, Γιώργος Μαργαρίτης

Μαζί το Docviile

«Ζούμε στην εποχή της χωροφυλακής και το τμήματος ηθών». Ο γνωστός θεατρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς σε συνέντευξη του στην Κατερίνα Αγγελιδάκη με αφορμή την παράσταση «Το σπίτι» που κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μιλάει για το θέατρο, την τέχνη, την πολιτική αλλά και την ίδια τη ζωή, στον απόηχο της καταστροφής που βούλιαξε τη χώρα.

Παύλος Φύσσας: Πάντα Παρών! Δέκα χρόνια πέρασαν από τη νύχτα που τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τον αντιφασίστα Killah P στο Κερατσίνι. Μιλάει στο Documento η Μάγδα Φύσσα: «Επιμένω να πιστεύω ότι η αλληλεγγύη στο τέλος, θα κερδίσει, είμαστε περισσότεροι».

Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία στα Λιπάσματα την Κυριακή καθώς μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους οι Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Γιαγκίνηδες. Ακόμα, η Έμυ Ντούρου προτείνει τέσσερα βιβλία για το πολιτικό έγκλημα που καθόρισε τη σύγχρονη Ιστορία.

Πόσο ελληνική η επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου; Η Χρυσούλα Παπαΐωάννου γράφει γιατί το σινεμά του Λάνθιμου έχει και ελληνικό πρόσημο και σκαλίζει την ιστορία της μεγαλειώδους πορείας του Έλληνα σκηνοθέτη ο οποίος βραβεύτηκε με Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, μια πορεία που είχε όχι μόνο χαρές, αλλά και τρικλοποδιές.

Λίγο πριν από τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι, ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Λεοντής μιλάει  στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τις ρίζες της μουσικής του, την έννοια της θρησκείας και την αλληλεγγύη που λείπει από την εποχή μας.

Οιδίποδας, το πρώτο crime story. Μια μεστή θεατρική τελετουργία είναι η παράσταση «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα. Κριτική θεάτρου από τον Ηρακλή Λογοθέτη.

Το σπίτι του Ροδάκη στην Αίγινα επισκέφθηκε ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης. Συνδυάζοντας τα ταλέντα του ο Αλέξανδρος Ροδάκης έχτισε το περίφημο οίκημα, ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα που περικλείει μια φιλοσοφία ζωής και επηρέασε ισχυρές προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο Πικιώνης, ο Προβελέγγιος, ο Σεφέρης, ο Λεκορμπυζιέ, ο Άντολφ Λόος, ο Κωνσταντινίδης, ο Κανδύλης, μέσα κυρίως από ό,τι ο Σοτοβίκης ορίζει ως «συναισθηματική δόμηση».

Μια συζήτηση με τον Αϊναρ Σέλβικ, τον πνευματικό πατέρα του νορβηγικού folk συγκροτήματος Wardruna με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή του στο Ηρώδειο. «Έχουμε ανάγκη λίγη βρομιά κάτω από τα νύχια μας», λέει στον Γιάννη Πούλλο.

Οι συναυλίες, οι χουντικές εκδηλώσεις και η «μάχη»  για τα λατομεία στον Λυκαβηττό. Το θέατρο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του μπαίνοντας σε μία νέα εποχή. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη θυμίζει την ιστορία του.

«Swinging Athens» εν έτει 2023. Για το «B-Movie Sundown» το δεύτερο άλμπουμ των Polaroid Buffalo Club, μιας πολύ ιδιαίτερης ελληνικής αγγλόφωνης μπάντας, γράφει ο Αντώνης Μποσκοίτης.

Είμαστε κι εμείς φλώροι. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter