Θεσσαλία: «Τα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής μας» – Σε απόγνωση οι κάτοικοι τρείς μήνες μετά τις πλημμύρες (Video)

Θεσσαλία: «Τα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής μας» – Σε απόγνωση οι κάτοικοι τρείς μήνες μετά τις πλημμύρες (Video)

Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν τους κατοίκους της Θεσσαλίας να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση κάνοντας λόγο για «χειρότερα Χριστούγεννα» της ζωής τους, τρείς μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Οι οικογένειες έχουν διασκορπιστεί, με τους κατοίκους να αναπολούν τις στιγμές που περνούσαν όλοι μαζί τις γιορτές στο χωριό.

«Ζωντανοί – νεκροί και ξενιτεμένοι. Ο γιος μου αλλού με τα εγγόνια μου, η πεθερά μου μένει στη Λάρισα, εγώ φιλοξενούμαι στην κόρη μου», λέει κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο OPEN, με άλλη να συμπληρώνει πως, «δεν έχουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, αυτά που μας δίνουν ζωή».

Στη Μεταμόρφωση, έχουν μείνει ελάχιστοι κάτοικοι, οι οποίοι φιλοξενούνται σε συγγενείς, ενώ άλλοι έχουν βρει καταφύγιο σε καταστήματα και σε σχολεία. Προσωρινό καταφύγιο των περισσότερων κατοίκων είναι το χωριό Μάρκος. Σε έναν αυτοσχέδιο χώρο μέσα στο κρύο προσπαθούν, έχοντας πλέον μόνον ο ένας τον άλλο, να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Οι μισές αποζημιώσεις έχουν εκταμιευθεί

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευθεί 120 εκατομμύρια ευρώ για 33.000 οικογένειες, από τις 65.000 που δικαιούνται αποζημίωση. Δηλαδή, για τους μισούς δικαιούχους. Όσον αφορά το επίδομα ενοικίου, όπως λένε οι αρμόδιοι, έχει δρομολογηθεί πίστωση του στους λογαριασμούς της επόμενες ημέρες. Παρόλα αυτά, η εύρεση κατοικίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς θα ενοίκια είναι απλησίαστα ενώ οι υπόλοιποι λογαριασμοί, τρέχουν κανονικά.

Όσο περνά ο καιρός η καθημερινότητα γίνεται και πιο δύσκολη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, οι οποίοι το μόνο που ζητούν είναι να συνεχίσουν τη ζωή τους από εκεί που την άφησαν την 7η Σεπτεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter