Θεσσαλονίκη: 13 μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές

Θεσσαλονίκη: 13 μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές
Φωτογραφία αρχείου

Σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές τους στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης προχώρησαν 13 μαθήτριες του σχολείου.

Οι μαθητές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση για την υπόθεση, που, όπως λένε, συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Ανήρτησαν μάλιστα στην πόρτα του σχολείου χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να είπαν οι καθηγητές. Γονείς μαθητριών που βρέθηκαν στο σημείο, υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της αστυνομίας, έπειτα από καταγγελίες γονέων.

Χαρακτηριστικά μαθήτρια αναφέρει πως «ανέβαινα τις σκάλες και αισθάνθηκε κάποιος να μου πιάνει τα οπίσθια. Νόμιζα ότι ήταν η φίλη μου αλλά γύρισα και είδα τον καθηγητή μου».

Σύμφωνα με τους μαθητές, οι καθηγητές προχωρούσαν σε χυδαία σχόλια και χειρονομίες σε βάρος των συμμαθητριών τους. Για τις καταγγελίες έχει ενημερωθεί προφορικά ο λυκειάρχης, αλλά και ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία. Και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε ότι επίσημη καταγγελία δεν υπάρχει, ωστόσο η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter