Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για αναζωπύρωση του κορονοϊού από τη μη τήρηση των μέτρων στους εορτασμούς (Photos – Video)

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για αναζωπύρωση του κορονοϊού από τη μη τήρηση των μέτρων στους εορτασμούς (Photos – Video)

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της λιτανείας των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου χωρίς καμία τήρηση των μέτρων προστασίας αλλά και όσων επέλεξαν να προσκυνήσουν τις εικόνες χωρίς τη χρήση μάσκας.

Οι ειδικοί εκφράζουν έντονους φόβους για περαιτέρω έξαρση της πανδημίας καθώς τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και τα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν χαμηλά. Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο με τα νοσοκομεία να γεμίζουν μέρα με τη μέρα και τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ιερέας καλούσε τον κόσμο να μπει στην εκκλησία… χωρίς μάσκα

Η ακύρωση της μαθητικής παρέλασης αύριο Τετάρτη μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά αποτελεί μια μικρή ανάσα για τους ειδικούς μιας και η κυβέρνηση επέμενε μέχρι και τελευταία στιγμή πως οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά. Ωστόσο μια «σπίθα» αρκεί για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη και πάλι την εικόνα που είχε πέρυσι αμέσως μετά τους εορτασμούς που την έφεραν σε οριακό σημείο.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν οι παρελάσεις και σε Κατερίνη, Ημαθία και Πέλλα, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

«Οι παρελάσεις είναι σαφές ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και ότι έχει να κάνει με συνωστισμό δεν πρέπει να γίνεται» επισημαίνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι ανεξάρτητα από τις παρελάσεις «θα έχουμε μια αύξηση κρουσμάτων μέσα στο χειμώνα και πιθανότατα να έχουμε και αργότερα την άνοιξη προς καλοκαίρι, όπως πέρυσι».

Πίεση στις ΜΕΘ

Το Σύστημα Υγείας στη συμπρωτεύουσα δέχεται μεγάλη πίεση μες το 90% των κλινών στις ΜΕΘ να είναι ήδη κατειλημμένες, ενώ και στους γύρω νομούς, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ειδικά στο νομό Πέλλας τα κρούσματα αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό, σημειώνοντας τριψήφιο αριθμό.

«Ο συνωστισμός θα μετατρέψει την έξαρση σε έκρηξη, όπως πέρσι τον Νοέμβριο» προειδοποίησε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου όλη η μονάδα είναι γεμάτη από ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 54 θανάτους και 3.937 νέα κρούσματα κορονοϊού.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter