Θεσσαλονίκη: Boύλιαξε η αυλή δημοτικού σχολείου την ώρα διαλείμματος

Θεσσαλονίκη: Boύλιαξε η αυλή δημοτικού σχολείου την ώρα διαλείμματος

Ενα επικίνδυνο για τους μαθητές γεγονός αναστάτωσε το πρωί της Πέμπτης το 2ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, καθώς την ώρα του διαλείμματος υποχώρησε μέρος του εδάφους του προαύλιου χώρου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην Karfitsa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Πεύκων, Σταύρος Τριλυράκης, η διάβρωση του εδάφους ήταν εμφανής εδώ και καιρό, ενώ πριν από ένα μήνα περίπου οι γονείς είχαν ενημερώσει με επιστολή τον δήμο για την εικόνα αυτή, χωρίς να υπάρξει, όπως υποστηρίζει, ανταπόκριση.

«Χθες το πρωί την ώρα του διαλείμματος υπήρξε διάβρωση της αυλής. Υποχώρησε η αυλή για περίπου μισό μέτρο κοντά στο ύψος του γόνατου πάνω κάτω, την ώρα που προαυλίζονταν τα παιδιά. Μάλιστα υπήρχε μαθητής στο συγκεκριμένο σημείο την ώρα που έγινε αυτό. Ευτυχώς δεν χτύπησε. Είναι πολύ επικίνδυνο. Ο σύλλογος είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο ότι υπάρχει πρόβλημα στο σημείο. Φαινόταν μια διάβρωση. Πέραν από τον υδραυλικό του δήμου χθες δεν ήρθε κανένας άλλος για να κάνει πραγματογνωμοσύνη στο χώρο», σημειώνει ο κ. Τριλυράκης.

Πηγή: Karfitsa.gr

Ανησυχούν οι γονείς

Και προσθέτει πως «δεν μπορεί να λογίζουμε ως κόστος την ασφάλεια των μαθητών», κάνοντας λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Οι γονείς εκφράζουν ανησυχία σχετικά με το πώς θα επιστρέψουν τη Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο. Σήμερα, Παρασκευή, ο χώρος όπου υποχώρησε το έδαφος περιορίστηκε για να μη πλησιάζουν οι μαθητές και τα μαθήματα έγιναν κανονικά. Σημειώνεται ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων λειτουργεί και ως ΚΔΑΠ τα απογεύματα.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο και με την Πρωτοβάθμια Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητήσαμε να μας πουν με ποιους όρους θα ανοίξει το σχολείο τη Δευτέρα. Αν είναι να μιλάμε για ένα σχολείο εργοτάξιο, δεν μιλάμε με όρους ασφαλείας. Δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι η ασφάλεια των παιδιών. Δεν καταλαβαίνω, ενώ έχουν προειδοποιήσει οι γονείς, για ποιο λόγο δεν έκανε παρέμβαση εκεί ο δήμος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει πρόβλημα, ακόμη κι αν μας θεωρούσαν υπερβολικούς ώστε να μην έχουμε αυτή την κατάσταση. Εμείς θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία. Όμως ανοιχτά με όρους ασφαλείας. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες», τονίζει ο κ. Τριλυράκης.

Διαβάστε επίσης: Στην «κατάψυξη» η χώρα: Χιόνια και στην Αττική – Πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter