Θεσσαλονίκη: Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα – Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Θεσσαλονίκη: Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα – Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Η διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για το εάν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι  αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, οδηγεί στο να επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός στον 34χρονο αστυνομικό, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο 32χρονος αστυνομικός που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα) απολογήθηκε σήμερα στον Α τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Η απολογία του αστυνομικού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Στην επακόλουθη διάσκεψη ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά με μέτρο της προφυλάκισης του καθώς ο πρώτος έκρινε αρνητικά και ο δεύτερος (εισαγγελέας) εισηγήθηκε την προφυλάκισή του.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καλείται πλέον εντός πέντε εργάσιμων ημερών να άρει των διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αστυνομικού. Ως τότε όπως προβλέπει η ποινική δικονομία θα αφεθεί ελεύθερος αλλά θα παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό.

Ο αστυνομικός που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, φέρεται να δήλωσε «αθώος» επιρρίπτοντας ευθύνες στο ανήλικο θύμα.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο – Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter