Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τα δεκάδες χιλιάδες κενά και την κυβερνητική υποκρισία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τα δεκάδες χιλιάδες κενά και την κυβερνητική υποκρισία

«Προσλήψεις εδώ και τώρα» ζητούν λειτουργοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

«Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων όλων των ΕΛΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να αναδείξουμε την ύπαρξη των τεράστιων κενών που καταγράφονται στην εκπαίδευση. Το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης στο οποίο υπηρετώ έχει ανάγκη από 16 επιπλέον εκπαιδευτικούς. Μιλάμε για περισσότερες από 150 χαμένες ώρες μαθημάτων. Υπάρχουν προφορικές διαβεβαιώσεις από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευση και από το υπουργείο πως τα κενά θα καλυφθούν ωστόσο οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Όπως αναφέρει και το αρμόδιο υπουργείο, οι προσλήψεις φέτος θα είναι πολύ λιγότερες σε σύγκριση με πέρυσι. Σε πολλά σχολεία δεν γίνεται το μάθημα όπως πρέπει εξαιτίας των ελλείψεων και αυτό προφανώς δεν βοηθά στην ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης ενώ παράλληλα υπάρχουν και συναισθηματικές επιπτώσεις στους μαθητές» δηλώνει ο εκπαιδευτικός και μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ, Χρήστος Γρεβενάρης.

«Αιτούμαστε άμεσες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά στους χρόνους που πρέπει, να καλυφθούν επίσης τα κενά σε βοηθητικό προσωπικό (ψυχολόγοι, γιατροί κ.α.). Στη Δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν χωρίς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς», προσθέτει.

Η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δήμητρα Τραγάκη, σημειώνει από πλευράς της: «Αυτή τη στιγμή απαιτούμε να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά και όχι τα 28αρια και 28αρια τμήματα που “μαγειρεύουν” σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης. Να καλυφθούν όλα τα κενά στην ειδική αγωγή και απαιτούμε να καλυφθούν όλα τα κενά σε μια φάση, καθώς το υπουργείο παιδείας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε προσλήψεις συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε δύο ή και τρεις φάσεις σε βάρος των μαθητών και των συναδέλφων που περιμένουν για να πιάσουν δουλειά στα σχολεία. Να καλυφθούν τα κενά στα τμήματα ένταξης και στις τάξεις υποδοχής και να έρθουν ψυχολόγοι που χρειάζονται στα σχολεία».

Ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης, καταγγέλλει υποκρισία από πλευράς υπουργείου Παιδείας, σημείωσε πως καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κενά πανελλαδικά όταν οι προσλήψεις υπολείπονται από πέρυσι κατά 3.500.

«Ξεκινάμε στη δυτική Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες κενά. Πέρυσι είχαν προσληφθεί 647 καθηγητές. Μέχρι τώρα έχουν προσληφθεί μόνο 300 αναπληρωτές. Είχαμε στη σύνταξη 111 συναδέλφους μας. Έχουμε τρεις διορισμούς φέτος στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι ανάγκες είναι πάρα πολλές. Ζητάμε 20.000 διορισμοί στην εκπαίδευση τώρα» καταλήγει ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter