Θεσσαλονίκη: Έδεσαν καρέκλες… κουζίνας σε στάση λεωφορείου που δεν έχει παγκάκι

Θεσσαλονίκη: Έδεσαν καρέκλες… κουζίνας σε στάση λεωφορείου που δεν έχει παγκάκι

Χωρίς καρέκλες έμεινε στάση του ΟΑΣΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ωστόσο χάρης στις… πατέντες η λύση βρέθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή του Βαρδάρη, δεν υπάρχει το γνωστό παγκάκι στη στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δώσουν αυτοσχέδια λύση. Όπως φαίνεται στις εικόνες από το grtimes.gr,  έδεσαν δύο ξύλινες καρέκλες μεταξύ τους ενώ αναγράφουν στο μπροστινό μέρος: «Δωρεά Η.Δ. για υπερήλικες και εργαζόμενους».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης,  εξήγησε γιατί δεν υπάρχει παγκάκι στην συγκεκριμένη στάση.

«Στη στάση έχει τοποθετηθεί ειδικό στασίδι (δοκός), για να εξασφαλίζεται η ελεύθερη όδευση των πεζών και η απρόσκοπτη κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου για να τοποθετηθεί στεγάστρου τύπου Α, ήτοι στέγαστρο με κάθισμα» και σημειώνει πως «η πίστη τήρηση των συγκεκριμένων τεχνικών χαρακτηριστικών των στεγάστρων αποσκοπεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ελεύθερη κίνηση των πεζών και την ασφαλή κυκλοφορία ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ελάχιστο απαιτητό πλάτος πεζοδρομίου, για στέγαστρο τύπου Α, ήτοι στέγαστρο με κάθισμα, συμπεριλαμβανομένου του κρασπέδου είναι 3.70 m».

Ο κ. Κυριζίδης κατέστησε σαφές πως «αν αλλάξουν τα ανωτέρω (υπουργική απόφαση, προδιαγραφές ΟΑΣΑ, νομοθετική παρέμβαση) και χορηγηθεί κατ’ εξαίρεση της νομοθεσίας άδεια τοποθέτησης από τον αρμόδιο ΟΣΕΘ, θα τοποθετήσουμε άμεσα το παγκάκι».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter