Θεσσαλονίκη-Επέτειος Πολυτεχνείου: Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία-Ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών (Photos-Video)

Θεσσαλονίκη-Επέτειος Πολυτεχνείου: Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία-Ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών (Photos-Video)

Μικρής έκτασης ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη πορεία για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του thesstoday.gr επίθεση με μολότοφ έκανε μια ομάδα έξι περίπου ατόμων προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς. Όχημα της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά που προκλήθηκε.

Εν τω μεταξύ, στην κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε από το ύψος της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις των συμμετεχόντων, βρίσκονται τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

Η πορεία κινείται αυτήν την ώρα στην Εγνατία με κατεύθυνση προς την Εθνικής Αμύνης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αυτήν την ώρα μέλη των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, αλλά και άτομα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ΑΠΘ από το πρωί συνέρρευσαν εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων, πολιτικών κομμάτων και χιλιάδες απλοί πολίτες για να τιμήσουν την επέτειο της μεγάλης δημοκρατικής εξέγερσης που σήμανε την πτώση της αιματηρής χούντας των συνταγματαρχών.

 

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία για την ιστορική εξέγερση (Live ενημέρωση)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter