Θεσσαλονίκη: Εξάωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ κατά κυβερνητικής τροπολογίας

Θεσσαλονίκη: Εξάωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ κατά κυβερνητικής τροπολογίας

Την προκήρυξη στάση εργασίας για έξι ώρες την Πέμτπη, αρχής γενομένης από τις 10 το πρωί, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διαμαρτυρόμενοι στην κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει επιστροφή χρημάτων από τους υπαλλήλους, για την περίοδο 1/1/2016, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, κάνοντας λόγω για «αιφνιδιαστική» κίνηση των εργαζομένων, κίνησε τις διαδικασίες για να κηρυχθεί η στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική.

Στην επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, το Συνδικάτο εργαζομένων του οργανισμού αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι ομόφωνα αποφάσισαν τη στάση εργασίας και για όλες τις ειδικότητες. «Ο λόγος που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην ενέργεια της κινητοποίησης, απορρέει από την κατάθεση τροπολογίας της Κυβέρνησης για ψήφιση στη Βουλή , ζητώντας επιστροφή χρημάτων από τους εργαζόμενους για την περίοδο 01/01/2016 έως τον 09/2017», τονίζεται στην επιστολή.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ με ανακοίνωσή της σημειώνει «ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter