Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με 300 κιλά κοκαΐνη – Βίντεο από την στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με 300 κιλά κοκαΐνη – Βίντεο από την στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης

Τρακόσια κιλά κοκαϊνης κατάσχεσαν οι αρχές στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη και οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών.

Παράλληλα, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένα ακόμα πέμπτο άτομο, 41 ετών και αδελφός ενός από τους συλληφθέντες, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του θεωρείται εγκέφαλος του κυκλώματος και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη διακίνηση ποσότητας κοκαΐνης παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η αξία του φορτίου εκτιμάται πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 38, 48, 45 και 52 ετών. Πρόκειται για Άγγλους, μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Κατά τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, καθώς η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με φορτίο κοκαϊνης, το οποίο κατασχέθηκε πριν από 1,5 μήνα σε πλοίο στην Καλαβρία.

Για να φτάσουν στα ίχνη του κυκλώματος οι αστυνομικοί, είχαν προχωρήσει σε μεθοδική και ενδελεχής έρευνα, κατά την οποία προέκυψε ότι το εν λόγω κύκλωμα εισάγει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αλλά και στην Αυστραλία από λιμάνια χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Τι βρέθηκε και κατασχέθηκε

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους συλληφθέντες, σε Ι.Χ. φορτηγό τύπου βαν, σε όχημα, στην πολυτελή μονοκατοικία που είχαν μισθώσει, καθώς και σε οικία που διέμεναν στην Αττική, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

297 κιλά και 257 γραμμάρια κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα,
πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 9 φυσίγγια,
κουτί που περιείχε 41 φυσίγγια,
2 φορητοί ασύρματοι,2 συσκευές παρεμβολής σήματος,
2 ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσης,
1.000 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
γάντια εργασίας, μονωτικές ταινίες, μεταλλικός χαρτοκόπτης και
11 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους καθώς και 3 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι ένα από τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, αποπειράθηκε να αποσπάσει τον οπλισμό αστυνομικού, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πέμπτου μέλους του κυκλώματος, το οποίο αναζητείται.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται και σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο περιείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους 654,3 κιλών, που περιέχονταν σε 23 κιβώτια με μπανάνες, και το οποίο εντοπίστηκε από τις Ιταλικές Αρχές την 11-04-2022 σε λιμάνι της Ιταλίας.

Δείτε τη στιγμή που η αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι όπου βρίσκονταν τα ναρκωτικά:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter