Θεσσαλονίκη: Η απάντηση της 24χρονης μετά τις αρνητικές τοξικολογικές – Τι λέει ο ιατροδικαστής και ο δικηγόρος της

Θεσσαλονίκη: Η απάντηση της 24χρονης μετά τις αρνητικές τοξικολογικές – Τι λέει ο ιατροδικαστής και ο δικηγόρος της

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων σχολιάζει η 24χρονη Γεωργία τα οποία έδειξαν χαμηλά επίπεδα αλκοόλ ενώ δεν εντόπισαν ούτε ναρκωτικές ουσίες.

Η πλευρά της 24χρονης αμφισβητεί το αποτέλεσμα και έχει ήδη ζητήσει επανεξέταση. Η ίδια η κοπέλα μίλησε και πάλι στο zoogla.gr και σχολίασε τις εξελίξεις:

«Εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το ξενοδοχείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο, άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι “κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο” και έπειτα έδωσε την εντολή».

«Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή ‘δώσε τα ούρα’», προσθέτει η ίδια.

«Ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια»

Η Γεωργία είπε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς «ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια» και δηλώνει απογοητευμένη «αν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό με κάποια εξέταση».

Συνέχισε λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της αστυνομίας με την ιατροδικαστική υπηρεσία, ο ιατροδικαστής τους καθησύχασε πως θα φαίνονταν τα πάντα με τα ούρα και δεν χρειαζόταν να πάρουν αίμα.

«Έπειτα μου είπαν ότι άμεσα θα μου πάρουν αίμα, θα μου κάνουν ιατροδικαστική εξέταση και ούρα. Αυτό έγινε στην πρώτη μου κατάθεση. Μου είπαν θα φύγεις άμεσα για ιατροδικαστική εξέταση, αίμα και ούρα.Πήραν τηλέφωνο την ιατροδικαστή και είπε ότι μπορούν να φανούν όλα με τα ούρα και δεν χρειάζεται αίμα. Με πήγανε το απόγευμα για ιατροδικαστική εξέταση, δεν μου έκαναν την ίδια ημέρα, αλλά με πήγαν την επόμενη για την εξέταση», ανέφερε.

Όπως λέει στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα της είπαν ότι δεν θα κάνει ούτε τότε την εξέταση. «Μου είπαν μετά ότι δεν θα γίνει ούτε σήμερα και τους παρακάλεσα να με βοηθήσουν γιατί δεν μπορούσα να μείνω και την επόμενη ημέρα χωρίς να πλυθώ» ανέφερε η Γεωργία.

«Διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι μου χορήγησαν ουροσυλλέκτες. Δεν κατάλαβα γιατί το δήλωσαν αυτό. Δεν ξέρω τι περίμεναν και έγινε τόσο καθυστερημένα η λήψη ούρων. Ακόμα και τους ουροσυλλέκτες που πήρα, δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή να πάω να δώσω τα ούρα και εγώ περίμενα με τα κουτάκια να μου πουν… δεν ήξερα εγώ πόσο σημαντική είναι εκείνη τη στιγμή η εξέταση», αναφέρει.

Η Γεωργία Μπίκα, λέει ότι προχώρησε σε μια ακόμη εξέταση αυτή τη φορά με τρίχες που δείχνει αν της έδωσαν χάπι βιασμού.

«Το χάπι του βιασμού δεν ανιχνεύεται μετά από 18 ώρες»

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης Γεωργίας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ επισήμανε πως υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη δείγματος για την συγκεκριμένη εξέταση.

«Το χάπι του βιασμού δεν μπορεί να ανιχνευθεί μετά από το εύλογο χρονικό διάστημα των δώδεκα ωρών ούτε στα ούρα, ούτε στο αίμα. Συνεπώς, αν ψάχνουμε αυτή την ουσία μόνο, η στιγμή της δειγματοληψίας δεν θα μας επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης και υπογράμμισε ότι η εξέταση για να ανιχνευθεί το χάπι του βιασμού έγινε στην 24χρονη 18 ώρες μετά το καταγγελλόμενο συμβάν.

Αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά αλκοόλ που ανιχνεύτηκαν στα ούρα της κοπέλας ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι «αυτά που φάνηκαν στις εξετάσεις είναι κάποιοι μεταβολίτες της αιθανολης. Αυτοί οι μεταβολίτες δεν μπορούν να μας δώσουν τον αριθμό των ποτών που καταναλώθηκαν. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται για να διαπιστώσουμε την ποσότητα αλκοόλ και όχι για να διαπιστώσουμε την ποσότητα της μέθης στην οποία βρισκόταν».

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» 

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα έδωσε και ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης όπου αναφέρει ότι έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες χωρίς καθυστέρηση.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: «Το χάπι του βιασμού δεν ανιχνεύεται μετά από 18 ώρες» λέει ο ιατροδικαστής της 24χρονης Γεωργίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter