Η «παραμορφωμένη άσφαλτος» φταίει κατά τον Κούγια για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι

Η «παραμορφωμένη άσφαλτος» φταίει κατά τον Κούγια για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι

Προσοχή στα… ανώμαλα εδάφη, γιατί κινδυνεύετε να βρεθείτε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Αυτό συνάγεται από το νέο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Ο γνωστός δικηγόρος, με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη παίρνει επί της ουσίας θέση για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, για το οποίο διώκεται πλέον ο αστυνομικός, δηλώνοντας ότι δεν διατηρεί κανέναν ενδοιασμό για το «ότι ο εντολέας μας είναι εντελώς αθώος» επικαλούμενος τα στοιχεία της δικογραφίας, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, κατηγορηματικά ότι: «Από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα».

Εξίσου ενδεικτικό όμως της υπεράσπισης που σκοπεύει να ακολουθήσει για τον εντολέα του αποτελεί το άλλο σημείο της ανακοίνωσης του στο οποίο, επικαλούμενος την μαρτυρία «του υπαλλήλου και θύματος της κλοπής της βενζίνης» , αναφέρει ότι «το θύμα ήταν εμφανώς υπό την επήρεια είτε μέθης είτε χρήσεως ναρκωτικών ουσιών, γεγονός το οποίο, εάν είναι αληθές ή δεν ισχύει, θα διαπιστωθεί από τη τοξικολογική εξέτασή του».

Θέση της υπεράσπισης του αστυνομικού της ΔΙΑΣ είναι ότι ο κατηγορούμενος «πυροβόλησε υπό συνθήκες νομίμου αμύνης υπέρ τρίτου» για να σώσει τις ζωές συναδέλφων του κινδύνευαν από την συμπεριφορά του θύματος.

Διαβάστε τι ακριβώς ισχυρίζεται στο επίμαχο Δελτίο Τύπου ο Αλέξης Κούγιας:

“Μετά την ολοκληρωμένη ανάγνωση της δικογραφίας από τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια και τους συνεργάτες του προκύπτει χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι ο εντολέας μας είναι εντελώς αθώος για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, αφού τόσο από τις καταθέσεις του υπαλλήλου του πρατηρίου, όσο και των τριών συναδέλφων του προκύπτει ότι, για να σώσει τη ζωή των δύο συνάδελφων του, οι οποίοι επέβαιναν στην άλλη μοτοσυκλέτα, από τρεις συνεχόμενες επιθέσεις του οδηγού του αγροτικού αυτοκινήτου, ο οποίος, τραβώντας χειρόφρενο τρεις φορές διαδοχικά, αντέστρεψε την πορεία του αυτοκινήτου του και επετέθη μετωπικά με αυτό στην πρώτη μοτοσυκλέτα που τον ακολουθούσε, επιδιώκοντας τον θάνατο ή τον βαρύ τραυματισμό των επιβαινόντων σε αυτήν αστυνομικών, γι’ αυτό κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ο εντολέας μας πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα.

Η αλήθεια αυτού του ισχυρισμού του κ. κατηγορουμένου, ευτυχώς για τον ίδιο, επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την κατάθεση του οδηγού της μοτοσυκλέτας, στην οποίαν επέβαινε, αλλά και από τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση του οδοστρώματος εκείνη τη στιγμή που πυροβόλησε, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΝΟΣ ΞΕΝΩΝΑ στην πορεία του πυροβολισμού, αλλά σε χαμηλότατο σημείο από το έδαφος, γεγονός που αναμφισβήτητα αποδεικνύει ότι ο κ. κατηγορούμενος πυροβόλησε από ψηλά προς χαμηλά. Για άλλη μια φορά θέλουμε όλοι εμείς οι συνεργάτες του γραφείου Κούγια να ευχηθούμε στο άτυχο θύμα να επιζήσει και να επιστρέψει υγιέστατο στην οικογένειά του, στη γυναίκα του και το παιδί του. Σύμφωνα με κατάθεση του υπαλλήλου και θύματος της κλοπής της βενζίνης, το θύμα ήταν εμφανώς υπό την επήρεια είτε μέθης είτε χρήσεως ναρκωτικών ουσιών, γεγονός το οποίο, εάν είναι αληθές ή δεν ισχύει, θα διαπιστωθεί από τη τοξικολογική εξέτασή του. Ενόψει των ως άνω η νομική επιλογή μας για την υπεράσπιση του κου κατηγορουμένου είναι ότι αυτός πυροβόλησε υπό συνθήκες νομίμου αμύνης υπέρ τρίτου σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter