Θεσσαλονίκη: H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (video)

Θεσσαλονίκη: H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (video)

Η Θεσσαλονίκη τιμά σήμερα την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς με συμβολική πορεία μνήμης από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό.

Πριν από 79 χρόνια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός για το Άουσβιτς, εκεί όπου η γράφτηκαν οι πιο σκληρές και απάνθρωπες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία.

Περίπου 50.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης εξοντώθηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμμετέχει στην πορεία μνήμης.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρόξενος του Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη, Γιόσι Αμράνι.

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι το “Ποτέ Ξανά” για να μη βιώσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα παρόμοια τραγωδία.

Στην πορεία συμμετέχει πλήθος κόσμου, καθώς και μικρά παιδιά, με εκατοντάδες λευκά μπαλόνια.

Η εκδήλωση μνήμης διοργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter