Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ΝΑΡ για καταδίκη μελών κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ΝΑΡ για καταδίκη μελών κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Σε καταγγελία της καταδίκης δύο μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμώ0,  του Ηλία Σμήλιου, δασκάλου με κοινωνική δράση, μέλους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων Μενεμένης και μέλους του ΔΣ του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του δικηγόρου Ζήση Κλεισιάρη, πρώην μέλους του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προέβη το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που κάνει λόγο για «απόφαση υπαγορευμένη από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για καταστολή των κοινωνικών αγώνων και ακόλουθη με όσα βλέπουμε να γίνονται ενάντια στο φοιτητικό κίνημα, ειδικά με τις αύρες και τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ, ενάντια στην πάλη των εργαζομένων, με όσα ζήσαμε σαν καθημερινότητα στην καραντίνα».

Στοχοποίηση

Σύμφωνα με το ΝΑΡ, «είναι φανερό ότι η στοχοποίηση του Ηλία Σμήλιου που αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες διώξεις μαζί με τους συναγωνιστές του έχει σκοπό να πλήξει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, αλλά και συνολικά τη δράση του λαïκού και εργατικού κινήματος σε μια εποχή που δέχονται πλήγματα το ψωμί, τα δικαιώματα, οι ελευθερίες και η ειρήνη. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές, ειδικά τη νέα γενιά για να υποταχτούν στη μοίρα που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση, η ΕΕ και η άρχουσα τάξη, αυτή του αναλώσιμου για την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Επιβλήθηκαν ποινές 8 μήνες φυλάκισης για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», οι οποίοι σε συμψηφισμό έγιναν 10 μήνες με τριετή αναστολή για μια κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας στις 7.6.2017, με τη στήριξη μιας σειρά συλλογικών φορέων. Στη δίκη αποδείχτηκε ότι κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε τελικά, αφού κανείς δεν εμφανίστηκε για να αρπάξει σπίτι, ενώ από καμιά μαρτυρία δεν προέκυψε «παράνομη βία».

Αλληλεγγύη

Η ανακοίνωση του ΝΑΡ μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Με τη δύναμη της αλληλεγγύης, για άλλη μια φορά θα δώσουμε μάχη! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Να σταματήσουν οι δίκες αγωνιστών για τους πλειστηριασμούς και την κοινωνική δράση! Να μπει τέλος στη δικαστική ομηρία όσων αγωνίζονται!

Καλούμε τις δυνάμεις του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, της μαχόμενης νεολαίας να πάρουν θέση και να δώσουν τη μάχη της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης του δικαιώματος στον κοινωνικό αγώνα. Κάθε δημοκράτη, κάθε αδέσμευτο πνεύμα, κάθε άνθρωπο που τον πνίγει το δίκιο να πάρει θέση με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτή τη μάχη ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου.

Στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, στις μαζικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις να δώσουμε δυνατό μήνυμα ασυμβίβαστου αγώνα. Η ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν μπαίνουν στο γύψο, η πάλη για ψωμί, ειρήνη, υγεία, παιδεία, δημοκρατία συνεχίζεται!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter