Θεσσαλονίκη: Καταστροφή της Νέας Παραλίας και φίμωση απόψεων καταγγέλει ο Π.Νικηφορίδης

Ο “αρχιτέκτονας της Θεσσαλονίκης” – ο ίδιος άνθρωπος που παραιτήθηκε κατά τις διαδικασίες διαμόρφωσης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, αφού πρώτα κατήγγηλε τις πρωτοβουλίες Μπακογιάννη-  Πρόδρομος Νικηφορίδης, τώρα καταγγέλλει τον νυν δήμαρχο της πόλης. Επισημαίνεται ότι είναι ο βραβευμένος αρχιτέκτονας που συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση πληθώρας έργων στην Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για καταστροφή των έργων της Νέας Παραλίας και για το γεγονός ότι προκειμένου να μη μάθουν οι πολίτες, δε δίνεται βήμα από το δημοτικό κανάλι στους εκπροσώπους της αντίθετης άποψης.

Εν ολίγοις, η ΝΔ απαγορεύει να ακούγονται όλες οι γνώμες, ενώ ο κύριος Νικηφορίδης ονομάζει τη Tv100, TvZervas σε ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι με διαρκείς παρεμβάσεις τους οι Φίλοι Νέας Παραλίας στην Θεσσαλονίκη έχουν επισημάνει από τις αρχές του χρόνου τους κινδύνους που ελλοχεύουν σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή της Νέας Παραλίας, καθώς επέκριναν τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής που έχουν «παγώσει» και εξήραν τις πρωτοβουλίες ιδιωτών που στοιχειωδώς βελτίωναν την εικόνα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αμέλειας του Δήμου.

Αιτία συνιστά, η καταστροφή όσων δημιουργήθηκαν με την ανάπλαση της Νέας Παραλίας και η απόκρυψη πληροφοριών στους πολίτες για το ίδιο ζήτημα. Μάλιστα, μαινόμενος κατά του κυρίου Ζέρβα, ο κύριος Νικηφορίδης καταγγέλλει και προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης άποψης καθώς στην δημοτική τηλεόραση της Συμπρωτεύουσας δε δίδεται βήμα στους διαφωνούντες με τις πρακτικές, που οι τοπικές αρχές ακολουθούν.

Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης έχει μετάσχει στην ανέγερση και την διαμόρφωση κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Θέατρο και Πολιτιστικό Κέντρο Μενεμένης 1996, το Βιομηχανικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη 2004-2006, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης 2006-2009, η Ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης 2000-2008 και το Θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος 2001-2009.

Το 2009  μάλιστα, για την ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, του απενεμήθη ομόφωνα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής το Βραβείο Αρχιτεκτονικής για την περίοδο 2004-2008. Το 2011 η Ανάπλαση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης συμπεριελήφθη στα υποψήφια έργα για το βραβείο Mies Van der Rohe.

Ο αρχιτέκτονας ονομάζει τη Tv100, TvZervas σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες Τρίτη, αποδεικνύοντας από τα στοιχεία που παραθέτει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να απαγορεύει την πολυφωνία, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.