Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ με σβησμένα διακριτικά επιτέθηκαν στους εργαζόμενους του ΠΑΜΕ στο Λιμάνι (Video)

Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ με σβησμένα διακριτικά επιτέθηκαν στους εργαζόμενους του ΠΑΜΕ στο Λιμάνι (Video)

H μεγάλη απεργιακή διαδήλωση εργατικών σωματείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωσε χιλιάδες εργαζόμενους/ες, φοιτήτριες και φοιτητές. Η πορεία κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να καταγγείλει τη μεταφορά πολεμικών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στην πύλη 11, άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές με χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων, ενώ πραγματοποίησαν και αρκετές προσαγωγές διαδηλωτών. Ωστόσο δεν έμειναν μόνο σε αυτό, καθώς επιτέθηκαν φραστικά αλλά και σωματικά σε εκπροσώπους των σωματείων που ζητούσαν να δουν τον διοικητή μετά τις προσαγωγές.

Το σύνολο της διμοιρίας 29, που επιτέθηκε φραστικά και σωματικά, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, είχε σβησμένα τα διακριτικά που είναι υποχρεωμένοι να φέρουν. Ενώ οι αριθμοί της διμοιρίας τους ήταν ορατοί, είχαν φροντίσει να σβήσουν με μαρκαδόρο πάνω στο κράνος τους τον προσωπικό τους αριθμό. Η ενέργεια αυτή πέραν του ότι συνιστά παράβαση καθήκοντος και οφείλει ελεγχθεί πειθαρχικά, αποδεικνύει και τη συστηματική προσπάθεια ορισμένων αστυνομικών να αποκρύπτουν τα στοιχεία τους για να μη μπορούν αργότερα οι πολίτες να καταγγείλουν πιθανές αυθαιρεσίες ή βίαιες ενέργειες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter