Θεσσαλονίκη: Νέα εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Πορείες για τις συλλήψεις στο Δημοκρίτειο

Θεσσαλονίκη: Νέα εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Πορείες για τις συλλήψεις στο Δημοκρίτειο
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Νέα εισβολή πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ το βράδυ της Δευτέρας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου κατέληξε πορεία διαμαρτυρίας για την επίθεση νωρίτερα των αστυνομικών δυνάμεων στη Νομική Κομοτηνής.

Νωρίτερα μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορεία στο κέντρο της πόλης, για να καταγγείλουν την αστυνομική επέμβαση, για την εκκένωση κατάληψης στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Η μία πορεία ξεκίνησε από το ΥΜΑΘ και κατέληξε στην συμβολή Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας και κατέληξε στο ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής, με τα ΜΑΤ να να προχωρούν σε βιαιότητες κατά των φοιτητών και μπαράζ προσαγωγών.

Συνολικά έγιναν 18 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, με 6 προσαχθέντες να αφήνονται ελεύθεροι το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες και τους υπόλοιπους 12 να τίθενται υπό κράτηση.

Οι 12 κρατούνται με την κατηγορία της διατάραξης ομαλής Λειτουργίας Νομικού Προσώπου και αναμένεται να οδηγηθούν την Τρίτη στα δικαστήρια Κομοτηνής.

 

Διαβάστε επίσης: ΜΑΤ στο ΔΠΘ: «Επιτυχία» βαφτίζει η ΕΛΑΣ τον ξυλοδαρμό φοιτητών

Νόμος και Τάξη στο ΔΠΘ: «Χτύπησαν ανελέητα τα παιδιά» (Photos – Videos)

Δ. Βερβεσός: «Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ποινική καταστολή»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter