Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τον 39χρονο γυναικοκτόνο – Κατηγορείται για βιασμό της αδερφής του

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τον 39χρονο γυναικοκτόνο – Κατηγορείται για βιασμό της αδερφής του

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση της γυναικοκτονίας της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη από τον σύντροφό της και τον φίλο του.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες σε βάρος του 39χρονου συντρόφου της που έχει συλλήφθη από τις Αρχές για το έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, σε βάρος του 39χρονου έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος της αδερφής του, ενώ η δικογραφία είναι στα χέρια ανακριτή.

Η αδελφή του 39χρονου κατηγορούμενου ως δράστη της δολοφονίας της 41χρονης ήταν θύμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας όπως υποστήριξε στην ERT o δικηγόρος της Αντώνης Καραγιάννης.

«Την απειλούσε και με όπλο»

«Στο διάστημα των προηγούμενων ετών και μάλιστα στις χρονολογίες πριν από το 2022, είχε επιτεθεί πάρα πολλές φορές στην αδελφή του προκαλώντας της σοβαρές σωματικές βλάβες και μάλιστα την απειλούσε αρκετές φορές και με όπλο» ανέφερε ο δικηγόρος.

Σε βάρος του, όπως ενημέρωσε ο κ. Καραγιάννης, εκκρεμούν τέσσερεις καταδικαστικές αποφάσεις πλημμελημματικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι όλες για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της ζωής της, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Υπήρξαν ποινές που ξεπερνούσαν τα πέντε χρόνια φυλάκισης στο σύνολό τους, όλες όμως με αναστολή.

«Πέρα από τις τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικά κατατέθηκαν εις βάρος του εννέα εγκλίσεις. Υπάρχουν πέντε υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε ο κ. Καραγιάννης. Ό ίδιος σημείωσε ακόμα ότι «κάποια στιγμή έπρεπε να υπάρξει μια ανάκληση των αναστολών, η οποία δεν έγινε στην περίπτωση του 39χρονου, ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή».

Ο συνήγορος της αδελφής του κατηγορούμενου ανέφερε επίσης πως «προσέγγιζε την εντολέα μου, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, σε σημεία που ήξερε ότι θα τη βρει, δηλαδή έξω από την εργασία της, έξω από το σπίτι της και στη συνέχεια με απειλές κατά της ζωής της της ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ την χτυπούσε ταυτόχρονα. Τις περισσότερες φορές η εντολέας μου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε τις επόμενες ημέρες, βρισκόταν πολλές φορές σε ψυχολογικό σοκ, καθώς χρειάστηκε χρόνο μέχρι να συνέλθει και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ήθελε να την αναγκάσει να του δώσει χρήματα».

Σε βάρος του 39χρονου είχαν βγει ασφαλιστικά μέτρα αλλά ο ίδιος δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί για να συλληφθεί.

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ακόμα ότι «η αδελφή του 39χρονου, προκειμένου να σωθεί από τον κύκλο βίας που είχε σχηματίσει γύρω της, καθώς φοβόταν και για τη ζωή της, αναγκάστηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για άλλο νομό και έτσι δεν μπόρεσε να την ξαναβρεί. Η ίδια φέρει ενοχές που δεν είχε ενημερώσει την 41χρονη έγκυο για το βίαιο παρελθόν του συντρόφου της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter