Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί διαμαρτυρία μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Οι συγκεντρωθέντες, μέλη φοιτητικών συλλόγων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνεχίζουν τον αγώνα τους αντιδρώντας στην πανεπιστημιακή αστυνομία (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), κλιμάκιο της οποίας έκανε πρεμιέρα χθες, Τετάρτη δίνοντας το «παρών» περιμετρικά της Πρυτανείας του Ιδρύματος.

ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει φραγμό ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Διοίκησης.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται από χθες όπου δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κρατώντας πανό, μοιράζοντας φυλλάδια τα οποία ενημερώνουν σχετικά με το θέμα και φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου 4777.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ ο δεύτερος γύρος των αναγνωριστικών περιπολιών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Στελέχη των ΟΠΠΙ, βρέθηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ, με τη διακριτική παρουσία της Άμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Δυναμική όμως ήταν η παρουσία των φοιτητών και στα Προπύλαιο το απόγευμα της Τετάρτης  Ωστόσο, η πορεία δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ όπου έκαναν χρήση χημικών ενώ στο σημείο βρίσκεται και η ΑΥΡΑ της αστυνομίας επιχειρώντας να περιορίσουν τη συγκέντρωση.

 

Διαβάστε επίσης

Προπύλαια: Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με χρήση χημικών στην φοιτητική πορεία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter