Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους (Photos)

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους (Photos)

Με σειρήνες πολέμου και το τραγούδι Goodbye Blue Sky των Pink Floyd ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αντιπολεμική συναυλία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών και του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Το “αντιπολεμικό συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης”, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, γίνεται “ενάντια στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενάντια σε κάθε εισβολή, σε κάθε επεκτατική και φασιστική πολιτική“.

«Ξεκινάμε καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Κούβας.

Πρόσθεσε πως με αφορμή το σημερινό κάλεσμα στέλνουν επίσης το μήνυμα της αλληλεγγύης σε όλους τους πρόσφυγες και της κατάργησης των πυρηνικών όπλων.

Τόνισε δε πως επιθυμία των καλλιτεχνών είναι αυτά τα μηνύματα να φτάσουν παντού.

«Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι. Όλοι οι ιμπεριαλιστές, οι φασίστες και οι έμποροι του πολέμου να κάνουν στην άκρη, να αφήσουν τους λαούς να ζήσουν ελεύθεροι και μονιασμένοι. Ζήτω η ανθρωπιά ζήτω η ειρήνη», διαμήνυσε ο καλλιτέχνης «Νομικ» του συγκροτήματος «Seahorse».


Στο περιθώριο της αντιπολεμικής συναυλίας από το πρωί πραγματοποιήθηκαν δρώμενα και δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πάνω από 65 καλλιτέχνες έδωσαν το παρών στην αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter