Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο – «Πρόκειται για ευθεία βολή»

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο – «Πρόκειται για ευθεία βολή»

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ποινική δίωξη όμως ασκήθηκε και στον 16χρονο οδηγό του αυτοκινήτου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο 16χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου σε βαριά κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι του.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη με πυροβολισμούς και σοβαρό τραυματισμό 16χρονου (Video)

Πρόκειται για μία ευθεία βολή, πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος η κατάσταση της υγείας του 16χρονου, κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς έχει υποστεί ζημιά σημαντικό μέρος του εγκεφάλου πού ευθύνεται για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

Δείτε επίσης: Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: «Είναι ευθεία βολή – Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση» (Video)

Ο 16χρονος δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια κατά των αστυνομικών, παρά μόνο προσπαθούσε να διαφύγει για να μη συλληφθεί για το ότι δεν πλήρωσε καύσιμα ευτελούς αξίας, από το πρατήριο στο οποίο βρισκόταν νωρίτερα, σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις πληροφορίες για το ότι ο νεαρός είχε επιχειρήσει να εμβολίσει με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πώς τα σημάδια στο όχημα δείχνουν πώς πυροβολήθηκε από πίσω με τη βολίδα να διαπερνά το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να καταλήγει στο κεφάλι του 16χρονου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter