Θεσσαλονίκη-Πολυτεχνείο: Δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη-Πολυτεχνείο: Δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Πηγή: Thestival.gr

Σε τουλάχιστον 40 προσαγωγές εκτιμάται προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις πέριξ του ΑΠΘ, μετά το πέρας των επεισοδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 49η επέτειο της ιστορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, μετατρέποντας το ΑΠΘ σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι προσαχθέντες οδηγούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί μια μαζικότατη πορεία, με εκτιμήσεις για τουλάχιστον 14.000 συμμετέχοντες αλλά και επτά προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της πορείας, όταν ομάδα έξι περίπου ατόμων επιτέθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Βίαιη σύλληψη περαστικού στην Εγνατία μετά τα επεισόδια

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει αστυνομικούς να προχωρούν σε βίαιη σύλληψη περαστικού στην Εγνατία Οδό μετά το τέλος των επεισοδίων. Οι αστυνομικοί φαίνονται να περικυκλώνουν δίχως προφανή αιτία τον περαστικό και να προχωρούν στη σύλληψή του, εκτοξεύοντας παράλληλα ειρωνικά σχόλια προς το πρόσωπό του.

Πηγή: Thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Επεισόδια με χημικά και μολότοφ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Video)

Θεσσαλονίκη-Πολυτεχνείο: Προσαγωγή επτά ατόμων για μικρής έκτασης επεισόδια (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter