Έπειτα από την πολύωρη ανάκριση οι 11 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους – κατά περίπτωση- που αφορούν χρηματική ποινή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα διαμονής τους 1 ώρα πριν και 1 ώρα μετά από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα Α’ εθνικής.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούμενος μέσω του συνηγόρου του πρόκειται να προσφύγει κατά της απόφασης εντός 15νθημέρου.
Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Ανακριτή οι υπόλοιποι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους.
Τα 28 συνολικά μέλη της ΕΝΕΘ που συνελήφθησαν, τους βαραίνει μια μακροσκελής δικογραφία με 13 αδικήματα, 2 κακουργήματα και 11 πλημμελήματα.
Ειδικότερα, κατηγορούνται –κατά περίπτωση– για εμπορία ανθρώπων με στρατολόγηση ανηλίκων προς τέλεση εγκληματικών πράξεων, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών με ρατσιστικά κίνητρα, προτροπή σε πράξεις βίας ή μίσους μέσω διαδικτύου, ληστεία κατά συρροή και ηθική αυτουργία σε αυτή, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία κατά συρροή, απάτη με υπολογιστή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.
Πηγή: thesstoday
Διαβάστε επίσης
Η ανεργία «τσιμπάει», η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει τα μαγειρέματα
Μαύρη τρύπα και στημένος διαγωνισμός στην ΕΡΤ – Αυτή την Κυριακή στο Documento
Καρυστιανού: «Πόση αναλγησία – Ούτε οι φωνές των νεκρών παιδιών μας δεν τους ακουμπούν»