Θεσσαλονίκη: «Στέγνωσαν» οι φαρμακαποθήκες – Χωρίς self test 1 στους 10 μαθητές και εκπαιδευτικούς

Θεσσαλονίκη: «Στέγνωσαν» οι φαρμακαποθήκες – Χωρίς self test 1 στους 10 μαθητές και εκπαιδευτικούς

Για τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε self test παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει κανονικά τα σχολεία, σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κιοσσές, γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, ένας στους 10 μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self test. Το απόθεμα στις φαρμακαποθήκες σε self test εξαντλήθηκε και δεν αναπληρώθηκε.

Εξηγώντας το πρόβλημα είπε ότι η κατανομή των self test γίνεται με αλγόριθμο που ισχύει εδώ και 10 μήνες και έχει άμεση σύνδεση με τη δυναμική κάθε φαρμακείου.

«Όταν λοιπόν η ζήτηση κορυφώνεται, ο εφοδιασμός του δεν μπορεί να αλλάξει γιατί η αποθήκη θα στείλει τον αριθμό που έχει κλειδώσει με τον αλγόριθμο και όχι παραπάνω», επεσήμανε ο ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε «Οι φαρμακαποθήκες έχουν στεγνώσει και το απόθεμα δεν αναπληρώθηκε γιατί στην αρχή της αλυσίδας βρίσκονται οι κρατικές – στρατιωτικές αποθήκες όπου κάτι δεν πήγε καλά».

«Μόνο απόθεμα ασφαλείας απομένει. Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε ανεφοδιασμό», πρόσθεσε.

Ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ότι υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε αντιβιοτικά και αντιπυρετικά καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και οι ποσότητες δεν επαρκούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter