Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Αποδοκιμασία για τα απογευματινά χειρουργεία (Videos)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Αποδοκιμασία για τα απογευματινά χειρουργεία (Videos)

Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης έξω από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το σωματείο Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» και όλοι οι διοργανωτές άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα επί πληρωμή «απογευματινά χειρουργεία».

Ο Χρήστος Καραχρήστος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας για την υγεία το σωματείο προχώρησε σε μια ενημερωτική δράση «κόντρα στα ψέματα και τους μύθους του Υπουργείου για τα απογευματινά χειρουργεία». Ο κ. πρόεδρος της ένωσης έκανε λόγο για εκβιασμό απέναντι στους ασθενείς και μίλησε για προσλήψεις προσωπικού και κίνητρα προκειμένου να αναζητήσουν εργασία γιατροί και άλλο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. 

Επίσης μίλησε η Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, μέλος του σωματείου ΑΧΕΠΑ και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, δηλώνοντας ότι ήδη φαίνεται πως με τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες όχι απλά δεν μικραίνουν, αλλά μεγαλώνουν. «Είναι αυτό που φωνάζουμε ότι όποιος έχει λεφτά θα μπαίνει και θα χειρουργείται και ο άλλος θα περιμένει με τα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης, δήλωσε ότι συμμετέχουν στην διαδήλωση ως αλληλέγγυοι με τους γιατρούς σημειώνοντας ότι έτσι όπως διαμορφώνεται το σύστημα υγείας όσοι έχουν χρήματα θα γίνονται καλά και οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν στην ουρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter