Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει φίλος του 16χρονου Κώστα με δάκρυα στα μάτια – «Θέλουμε δικαιοσύνη» (Video)

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει φίλος του 16χρονου Κώστα με δάκρυα στα μάτια – «Θέλουμε δικαιοσύνη» (Video)

Συγκλονίζει φίλος του 16χρονου Κώστα, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο Ιπποκράτειο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ένα νεαρό παιδί, με δάκρυα στα μάτια, μαζί με πολλούς ακόμα Ρομά που είναι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ζητούν δικαίωση για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού.

«Δεν μπορώ να το περιγράψω. Θέλουμε δικαιοσύνη, να δικαστεί έτσι όπως πρέπει», λέει με δάκρυα στα μάτια.

Δείτε το βίντεο:

Στον ανακριτή ο αστυνομικός

Ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί βρίσκεται ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα ζητώντας δικαίωση.

Εις βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, που συνιστά κακούργημα, και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, που αποτελεί πλημμέλημα.

Προσήλθε στον ανακριτή με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Δείτε επίσης: Νέα ένταση στο Σχιστό Κορυδαλλού για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό (Video

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter