Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν νεαρή κοπέλα για εξύβριση, αλλά όχι τους ένοπλους δράστες

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν νεαρή κοπέλα για εξύβριση, αλλά όχι τους ένοπλους δράστες

Μετά την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, και παρά τις προσαγωγές που σημειώθηκαν, δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη. Ωστόσο στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξαγόταν όλο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα μια καταχρηστική σύλληψη μιας κοπέλας στην οδό Αρριανoύ με Φιλίππου. 

Καθώς άνδρες της ομάδας Ζ προσήγαγαν ένα άνδρα, μια κοπέλα που περνούσε με το σκυλί της διαμαρτυρήθηκε. Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν και τις έβαλαν χειροπέδες κατηγορώντας την για εξύβριση και απείθεια. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών που διαμαρτύρονταν στην αστυνομία για την καταχρηστική αυτή σύλληψη της κοπέλας.  

Η νεαρή καταγγέλλει πως επειδή στάθηκε στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που γινόταν η σύλληψη και το πως μιλούσε στο άτομο, αστυνομικός της ομάδας Ζ σύμφωνα πάντα με την ίδια της είπε μεταξύ άλλων: «ρούφα το». 

Η σύλληψη αυτή μπορεί να αποδοθεί αφενός στη ανάγκη της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσει συλλήψεις, καθώς απέτυχε να συλλάβει τους πραγματικούς ένοπλους δράστες, αφετέρου στο χώρο που πραγματοποιήθηκε αυτή, καθώς η οδός αποτελεί μια περιοχή-στέκι φοιτητριών και φοιτητών. 

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο αναφέρει στο documentonews.gr: 

«Ήμουν σε ένα μαγαζί στην Αρριανού με την παρέα μου. Είχαμε δει τρεις αστυνομικούς στη γωνία να έχουν σταματήσει ένα άτομο και να έχει χειροπέδες. Η κοπέλα σε κάποια φάση περνάει από μπροστά μας κανονικά από το πεζοδρόμιο με το σκυλάκι της και με την παρέα της, κατευθυνόμενη προς Ιασωνίδου. Το επόμενο που είδαμε ήταν να μιλάει έντονα με έναν αστυνομικό και να της κρατάει τα χέρια. Πάμε εκεί τις έχει περάσει χειροπέδες και το σκυλάκι της κλαίει.»

Η νεαρή οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να αφεθεί αργότερα ελεύθερη, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter