Θεσσαλονίκη: To ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει τραυματισμό μέλους του με ευθεία βολή κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: To ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει τραυματισμό μέλους του με ευθεία βολή κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ

Τον τραυματισμό στελέχους του από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, καταγγέλλει το ΜέΡΑ25, που κατηγορεί την ΕΛΑΣ για κρεσέντο καταστολής.

Το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη σε επείγουσα ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, «χτυπώντας με ευθεία βολή τη συντονίστρια της Οργάνωσης Βάσης Θερμαϊκού του ΜέΡΑ25, Μαρία Στεργιάδου, η οποία και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

Μάλιστα, σημειώνεται από τους επιτελείς του κόμματος, ότι μετά την εισαγωγή της, αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στο Νοσοκομείο, με την πρόθεση να της πάρουν κατάθεση — «μία απαράδεκτη πρακτική με στόχο τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό τραυματισμένων διαδηλωτών», όπως τονίζουν.

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει επίσης τα εξής: «Καταγγέλλουμε τη βία και καταστολή της ΕΛΑΣ, την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο νοσοκομείο και την απόπειρα λήψης κατάθεσης από μέλος μας σαν να είναι συλληφθείσα ενώ είναι θύμα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Παράλληλα, είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ούτε τα νοσοκομεία πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες, ούτε η εισαγγελία πρέπει να επιτρέπει τη διενέργεια τέτοιων παράτυπων ανακριτικών πρακτικών.

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η ελληνική κοινωνία απαιτεί δικαίωση και η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή».

Για να καταλήξει: «Όμως το μήνυμα των σημερινών μαζικών διαδηλώσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα αποσιωπηθεί και οι δίκαιοι αγώνες εργαζόμενων, φοιτητριών, και αγροτών θα συνεχίσουν δυναμικά, κάνοντας σαφές πως υπάρχει εναλλακτική».

Ολόκληρη η καταγγελία 

Τραυματισμός μέλους του ΜέΡΑ25 από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Ευθεία βολή κρότου λάμψης στη συντονίστρια
της ΟΒ Θερμαϊκού Μαρία Στεργιάδου

Σε κρεσέντο καταστολής προχώρησε η ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη για ακόμη μία φορά, τραυματίζοντας μέλος του ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης με ευθεία βολή από κρότου λάμψης.
Σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, χτυπώντας με ευθεία βολή τη συντονίστρια της Οργάνωσης Βάσης Θερμαϊκού του ΜέΡΑ25, Μαρία Στεργιάδου, η οποία και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Μάλιστα, μετά την εισαγωγή της, αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στο Νοσοκομείο, με την πρόθεση να της πάρουν κατάθεση — μία απαράδεκτη πρακτική με στόχο τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό τραυματισμένων διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε τη βία και καταστολή της ΕΛΑΣ, την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο νοσοκομείο και την απόπειρα λήψης κατάθεσης από μέλος μας σαν να είναι συλληφθείσα ενώ είναι θύμα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Παράλληλα, είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ούτε τα νοσοκομεία πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες, ούτε η εισαγγελία πρέπει να επιτρέπει τη διενέργεια τέτοιων παράτυπων ανακριτικών πρακτικών.

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η ελληνική κοινωνία απαιτεί δικαίωση και η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή.

Όμως το μήνυμα των σημερινών μαζικών διαδηλώσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα αποσιωπηθεί και οι δίκαιοι αγώνες εργαζόμενων, φοιτητριών, και αγροτών θα συνεχίσουν δυναμικά, κάνοντας σαφές πως υπάρχει εναλλακτική.

ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης

* Φωτογραφία από τα τραύματα της συντρόφισσάς μας:

Υλικό:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter