Θεσσαλονίκη: Τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών κατά απεργών καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ

Θεσσαλονίκη: Τραμπούκικη επίθεση αστυνομικών κατά απεργών καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ

Απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ότι δέχτηκαν οι οκτώ απεργοί εκπαιδευτικοί που δικάζονταν την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στον χώρο του δικαστηρίου ως μάρτυρες κατηγορίας, μαζί με αστυνομικούς που ήταν σε υπηρεσία, επιτέθηκαν με απρόκλητο και τραμπούκικο τρόπο, χωρίς καμία αφορμή, στους 8 εργαζόμενους καθώς έβγαιναν από την αίθουσα των δικαστηρίων, με αποτέλεσμα να σκίσουν τα ρούχα ενός από αυτούς».

«Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, εντός του χώρου του δικαστηρίου, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών σε όσους εμπλέκονται στη συγκεκριμένη επίθεση» επισημαίνει ακόμη η Α’ ΕΛΜΕ και καταλήγει τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν μασάνε και δεν τρομοκρατούνται», ζητώντας παράλληλα την απόσυρση των κατηγοριών για τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Α ‘ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί που δικάζονται σήμερα, κάτω από ανυπόστατες κατηγορίες. Αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς καμία αφορμή, επιτέθηκαν στους 8 εργαζόμενους καθώς έβγαιναν από την αίθουσα των δικαστηρίων, σκίζοντας το πουκάμισο ενός από αυτούς.

Την ίδια ώρα οι φασίστες κάθε είδους συμμορίας, μπαινοβγαίνουν κουστουμαρισμένοι μέσα στα δικαστήρια!

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, εντός του χώρου του δικαστηρίου, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών σε όσους εμπλέκονται στη συγκεκριμένη επίθεση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση και η προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας είναι υπόλογες για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό.

Πρόκειται για συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού με σκοπό να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον δεν δέχεται η χώρα του να σέρνεται στον πόλεμο. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται.

Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για τη Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Οι εργαζόμενοι δεν μασάνε, δεν τρομοκρατούνται. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά!

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον των συναδέλφων μας.

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter