Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με χημικά και μολότοφ μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (LIVE)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με χημικά και μολότοφ μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (LIVE)

Επεισόδια λαμβάνουν χώρα μεταξύ αστυνομικών και ομάδας αντιεξουσιαστών στην Οδό Ολυμπιάδος στη Θεσσαλονίκη με μολότοφ και χημικά, μετά το τέλος της μαζικής πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, και στον απόηχο του πυροβολισμού, στο κεφάλι, του 16χρονου Κώστα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από καταδίωξη.

Η περιοχή μοιάζει αυτή την ώρα με πεδίο μάχης, με ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, να επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις στο τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Μερίδα ατόμων πέταξε δεκάδες μολότοφ προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

20.19: Κατά την αποχώρησή τους από την Καμάρα, μερίδα ατόμων αναποδογύρισε δύο κάδους στην οδό Αρμενοπούλου.

20.09: Στην Καμάρα έφτασε η κεφαλή της πορείας με τους συμμετέχοντες να ανεβαίνουν προς τα πάνω, δηλαδή προς την πλατεία Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα).

20.05: Τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, έχουν αποσπαστεί από την πορεία και κατευθύνονται προς το ΥΜΑΘ. Το άλλο κομμάτι της πορείας κινείται επί της Εγνατίας και φτάνει στην Καμάρα.

19.58: Μαζική η συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως φαίνεται και από φωτογρφικό υλικό του GRTimes.

19.55: Έντονη η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ προκειμένου να προφυλαχθεί ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος που έχει τοποθετηθεί πίσω από το Άγαλμα Βενιζέλου.

19.38: Kυκλοφοριακά προβλήματα πέριξ του κέντρου της πόλης. Ανατολικά η Τροχαία έχει κλείσει την Βασιλίσσης Όλγας στο ύψος της Μπότσαρη.

19.29: Στο ύψος της Καρόλου Ντηλ η κεφαλή της πορείας, στη Δ. Γούναρη φτάνει η ουρά.

19.23: Η σημερινή πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, διεξάγεται στη σκιά όλων όσων έχουν συμβεί με το περιστατικό 16χρονου ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο. Στο πλαίσιο αυτό, την ίδια ώρα διεξαγωγής της πορείας σε διάφορα σημεία περιμετρικά της πόλης, εκτυλίσσοτναι ακόμη επεισόδια συχνά επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς.

19.16: Στην Τσιμισκή ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών αυτή την ώρα. Κατά την διάρκεια της πορείας υπάρχουν και ολιγόλεπτες στάσεις.

19.09: Στην Τσιμισκή φτάνει σε λίγο η κεφαλή της πορείας, ενώ τα συνθήματα συνεχίζονται. Να σημειωθεί ότι προπορεύεται το μπλοκ των Αυτόνομων Σχημάτων και αναρχικών ενώ ακολουθούν τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

19.07: Συνθήματα κατά της αστυνομίας όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» και «να μην συνηθίσουμε τον θάνατο» φωνάζουν οι διαδηλωτές. Να σημειωθεί ότι στον δρόμο προς το ΑΠΘ επί της Εγνατίας υπάρχει φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν επιτρέπουν τη διέλευση.

19.03: Η πορεία που έχει ξεκινήσει από την Καμάρα, έχει φτάσει ήδη στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 18:00 μ.μ. στην πλατεία της Καμάρας και πριν από λίγη ώρα ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – η οδός Εγνατία έχει κλείσει και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας- τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Πηγή: GRtimes.gr, Thestival.gr, Parallaximag.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter