Θετικές και αρνητικές αλλαγές στο σώμα σου όταν χάνεις βάρος

Θετικές και αρνητικές αλλαγές στο σώμα σου όταν χάνεις βάρος

Αν κάνετε προσπάθεια να χάσετε βάρος πρέπει να είστε προετοιμασμένοι πως αν και εφόσον πετύχετε το στόχο σας, μια σειρά από πράγματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά σας θα αλλάξουν.

Άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Κάποιες αλλαγές θα είναι θετικές και άλλες θα είναι αρνητικές.

Θα κρυώνετε πιο εύκολα

Όπως όταν έχεις παραπάνω κιλά νιώθεις πιο εύκολα τη ζέση στο σώμα σου, έτσι και όταν χάνεις κιλά νιώθεις πιο εύκολα το κρύο. Με άλλα λόγια, θα γίνετε λίγο… κρυουλιάρηδες. Όπως τονίζει η Σου Ντεκότιλις, ειδική σε ζητήματα απώλειας βάρους, αυτό συμβαίνει μεταβάλλονται οι ορμόνες του θηροειδούς σου με αποτέλεσμα να είσαι πιο ευαίσθητος στο κρύο.

Ενδεχομένως να κρεμάσει το δέρμα σου

Είναι πολύ απλό: το δέρμα που έχεις παραμένει πάνω σου ανεξάρτητα από τα κιλά σου. Συνεπώς αν θες να χάσεις κιλά χωρίς να κρεμάσει θα πρέπει να προνοήσεις να σφίξει. Με άλλα λόγια, εκτός από δίαιτα πρέπει να κάνεις και γυμναστική. Απόρροια της επαναπροσαρμογής του δέρματός του είναι οι ραγάδες για τις οποίες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα: θα μείνουν πάνω σου για πάντα. Εκτός και αν αποφασίσεις να κάνεις πλαστική για να φύγουν.

Θα κοιμάσαι καλύτερα

Με δεδομένο πως βελτιώνεται η αναπνοή σου όταν χάνεις κιλά, είναι μάλλον αναμενόμενο ότι κοιμάσαι πιο ήρεμα και πιο ήσυχα. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2014 από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, οι άνθρωποι που χάνουν περίπου το 5% του βάρους τους, κοιμούνται περίπου 22 λεπτά περισσότερο και κάνουν πολύ πιο ποιοτικό ύπνο.

Θα κινείσαι πιο εύκολα

Για κάθε κιλό που χάνεις, η κίνησή σου θα γίνεται πιο εύκολη, ίσως δε και πιο απολαυστική. Όπως τονίζει η ειδικός Σούζαν Μπέσερ, έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι που χάνουν κιλά έχουν μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας σε σχέση με το παρελθόν.

Οι ρυτίδες φαίνονται πιο πολύ

Όταν χάνεις κιλά το πρόσωπο σου μικραίνει και έτσι πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του αρχίζουν και φαίνονται ξεκάθαρα. Στα αρνητικά αυτού του δεδομένου είναι ότι πλέον δεν θα κρύβονται καθόλου εύκολα οι ρυτίδες.

Θα βελτιωθούν οι αλλεργίες σου

Συνήθως ο τρόπος που εκδηλώνονται οι αλλεργίες είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κατάσταση του οργανισμού σου. Όσα λιγότερα κιλά έχεις τόσο πιο αυξημένες είναι οι αμυντικές του λειτουργίες και έτσι τόσο πιο ήπια εκφράζονται οι αλλεργίες.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter